F1: Újra pályán Vettel, Leclerc és a Ferrari

Potenciális beugróhelyszínen készült a késleltetett szezonkezdetre a Ferrari: még ha maszkban is, visszatértek a pályára az olasz gárda versenyzői.

200052-f1-sebastian-vettel-mugello.jpg

Miután a jövő héten elrajtol a 2020-as szezon a Red Bull Ringen, kijelenthető, hogy a koronavírus-járvány miatt igen hosszúra nyúlt téli-tavaszi-nyári szünet célegyenesébe fordultunk. Ennek megfelelően a csapatok is egyre gyakrabban adnak életjelet magukról, többen teszttel is hangolódtak az egyelőre nyolc európai fordulót tartalmazó, feszített ritmusúnak ígérkező idényre. A Ferrarinál sem maradhatott el a pályán történő készülés, az olasz csapat Mugellóban tért vissza a versenypályára, és amellett, hogy Sebastian Vettel és Charles Leclerc újra a volán mögé ült, a csapat is visszarázódhatott a ritmusba, az új járványügyi intézkedésekhez igazodva – ezek részeként minden jelenlévő maszkot viselt.

A helyszínválasztásnak abból a szempontból lehet kiemelkedő jelentősége, mert sajtóértesülések szerint akár egy második Olasz Nagydíj is rendezhetnek Mugellóban. Amellett, hogy a két versenyző a csapat 2018-as autóját használta, a Ferrari sok részletet nem osztott meg a tesztről – annyit tudni, hogy délelőtt Vettel, délután Leclerc gördült pályára. A monacóinak nem a mostani volt az első jelenése az előszezoni tesztek óta, a múlt héten ugyanis Maranelló utcáin döngetett az idei Ferrarival, míg a német azóta is először húzta fel a tűzálló overált, hogy bejelentették, év végén elhagyja a Scuderiát.

Néhány – főként amatőr – felvétel is készült a tesztről, így egyiken-másikon – a távolságból fakadóan – nem igazán lehet felismerni, éppen ki ül az autóban:

null

null

null

null

null

null

null

null

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3215912074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása