F1: Két Olasz Nagydíjjal hazai pályán jubilálhat a Ferrari

Több orgánum is arról számolt be, hogy Monza után egy másik olasz pályán is vendégeskedhet a Formula–1-es mezőny, aminek a Ferrari „millenniuma” szempontjából lehet komoly jelentősége.

190399_ccl_fm.jpg

Múlt héten közzétették a Formula–1 átdolgozott 2020-as versenynaptárát, amiben egyelőre nyolc európai futam kapott helyet, hogy legalább az érvényes világbajnoki szezonhoz szükséges minimum biztosított legyen. Elképzelhető azonban, hogy ezen nagydíjak után sem hagyja el az öreg kontinenst az F1, amit egy friss, brit sajtóértesülés is alátámaszt.

A koronavírus-járvány miatt egyébként is kétséges az utcai versenyek sorsa, így a szeptember 20-án esedékes Szingapúri Nagydíjé is. A RaceFans arról cikkez, hogy emiatt a monzai hétvége után is Olaszországban maradhat a bajnokság, szeptember 11-13-a között Mugellóban újabb versenyt rendezhetnek, vagyis Ausztria és az Egyesült Királyság után egy újabb ország duplázhatna, ami a pletykák alapján Oroszországnak is kinézhet.

03-mugello-tuesday5-988399.jpg

Amennyiben tényleg így alakul, a Ferrari különleges helyzetben, a saját tulajdonában lévő pályáján ünnepelhetné 1000. nagydíját, mely jubileumot már a 2020-as autó kódneve (SF1000) is jelez. A főként a MotoGP-rajongók számára ismerősen csengő, 5,2 kilométer hosszú Mugellóban 2012-ben tesztelt már a mezőny, de F1-es versenyt korábban sosem futottak a toszkán pályán, mindenesetre rendelkezik az FIA Grade 1-es minősítésével, tehát a biztonsági feltételek adottak.

Fotó: Pirelli F1 Media, Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3615756392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása