Hivatalos, megvan az új F1-es versenynaptár!

Hosszas várakozást követően kiadta módosított 2020-as versenynaptárának európai szakaszát a Formula–1, a Magyar Nagydíj július második felében lesz.

m201651.jpg

Nem kevesebb mint tíz nagydíjat kellett halasztani vagy törölni annak következményeként, hogy a koronavírus-járvány kényszerszünetre zavarta a Formula–1-et. Az elmúlt hetekben rendre ígérték az új versenynaptárat, de még a sajtóértesülések nyomán közzétett, kiszivárgott tervezetek sem fedtek egymást, mivel rendszeresen felmerült egy-egy kérdőjel, például a Brit Nagydíj sorsa kapcsán.

A héten már a csapatok is megkezdhették a munkát, kedden pedig bemutatta módosított versenynaptárát az F1, igaz, egyelőre csak az európai szakaszt. Mint az várható volt, két, egymást követő Osztrák Nagydíjjal rajtol a 2020-as idény, majd Magyarországra látogat a mezőnyt.

null

null

A 35. Magyar Nagydíjat július 17-19-én rendezik tehát, ám zárt kapuk mögött és szigorú biztonsági intézkedések mellett, a korábbi bejelentésnek megfelelően, ahogyan a többi európai futamot is, jelen állás szerint.

„Több mint két hónapon keresztül tartottak az egyeztetések, jó néhány dátum szóba került, és végül a versenyünk a július 19-i időponttal került a Formula–1-es világbajnokság naptárába” – idézi a Hungaroring közleménye Gyulay Zsoltot, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatóját. – „Cégünk végig rugalmas volt, hiszen a pályánk készen áll, bármikor tudunk versenyt rendezni, és mindenképp szerettük volna megtartani a 35. Magyar Nagydíjat. A zárt kapus verseny során a járványügyi előírásokat szem előtt tartjuk, folyamatosan egyeztetünk az illetékes hatóságokkal, hiszen nemcsak jó versenyt akarunk rendezni, de azt is szeretnénk, hogy a paddockban mindenki biztonságban érezhesse magát.”

A Red Bull Ring mellett Silverstone-ban is két futamot tartanak, a dupla nagydíjak Osztrák, Stájer, Brit és 70. évforduló Nagydíj néven futnak. A brit futamokat a hungaroringi verseny után, augusztus első két hétvégéjén rendezik, majd közvetlenül utánuk következik a Spanyol Nagydíj. Az európai szakasz a Belga és az egyéves szerződéshosszabbítást kapó Olasz Nagydíjjal zárul, augusztus 30-án, valamint szeptember 6-án.

Egyúttal az is eldőlt, hogy ugyanezt a menetrendet követi majd a két kísérőszéria, a Formula–2 és a Formula–3 is, a Porsche-szuperkupa alakulásáról nem tesz említést a közlemény.

Az F1, az F2, valamint az F3 módosított 2020-as versenynaptárának európai szakasza:

  • július 3-5.: Osztrák Nagydíj I.
  • július 10-12.: Osztrák Nagydíj II.
  • július 17-19.:  Magyar Nagydíj
  • július 31. – augusztus 2.: Brit Nagydíj I.
  • augusztus 7-9.: Brit Nagydíj II.
  • augusztus 14-16.: Spanyol Nagydíj
  • augusztus 28-30.: Belga Nagydíj
  • Szeptember 4-6.: Olasz Nagydíj

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3015735666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása