F1: Fontos akadály hárult el az Osztrák Nagydíj elől

Ausztria kormánya engedélyt adott arra, hogy július első két hétvégéjén elrajtolhasson a Red Bull Ringen a 2020-as F1-es szezon.

spielbergsunday18-906874.jpg

Nem kevesebb, mint tíz versenyt kellett elhalasztani vagy törölni a koronavírus miatt, így már hetek óta az a terv, hogy július elején, két Osztrák Nagydíjjal veszi kezdetét a Formula–1 2020-as idénye. A bajnokság vezetői már korábban leszögezték, hogy nagyon szigorú óvintézkedések mellett kerül sor a visszatérésre.

Habár minden részletet még nem erősítettek meg, mindent összevetve ez úgy valósul meg, hogy az első futamokat valószínűleg a nézők, akár a sajtó jelenléte nélkül tartják meg, a csapatok legfeljebb 80 fővel érkezhetnek és külön szállodákban, egymástól elszigetelve helyezik el, a paddockba belépőket pedig kétnaponta tesztelik.

Ennek ellenére még kellett az országvezetés jóváhagyása az F1 látogatására, szombaton Rudolf Anschober, Ausztria egészségügyi minisztere megerősítette, engedélyt ad a kormány a nagydíjak megrendezésére, miután a sportág elképzelései egyeznek az ország járvány elleni védekezés érdekében hozott, az utóbbi időben enyhülő direktíváival – írja a Reuters a kormányzati weboldalra hivatkozva.

A következő napokban várhatóan a Formula–1 hivatalos felületein is kommunikálják majd a fejleményeket, valószínűleg az újragondolt versenynaptárral, vagy legalábbis annak európai szakaszával együtt. Sajtóértesülések szerint a két ausztriai verseny után a Magyar Nagydíj, majd a – 14 napos kötelező karantén miatt csúsztatott – két Brit Nagydíj, a Spanyol, a Belga és az Olasz Nagydíj következik, szeptember elejével bezárólag.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3815730068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása