Súlyos balesetet szenvedett Alex Zanardi, mentőhelikopterrel szállították kórházba

A 53 éves olasz autóversenyzőt kézikerékpáros edzés közben érte baleset.

dtm-1527581050_1.jpg

Olasz sajtóértesülésekre hivatkozva arról ír több nemzetközi szakportál, köztük a RaceFans is, hogy péntek délután súlyos balesetet szenvedett Alex Zanardi, miközben kézikerékpárjával edzett a toszkánai Pienzában. Az Associated Press értesülései szerint egy teherautóval ütközött, a helyszínről pedig mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Zanardi azt követően kezdett el kézikerékpározni, hogy az amerikai CART-sorozat 2001-es lausitzringi futamán elszenvedett balesete következtében mindkét lábát amputálni kellett, a 2012-es és 2016-os paralimpiákon összesen négy aranyérmet szerzett.

A Motorsport.com az olasz La Repubblica cikkéből idézi az olasz csapatának edzőjét, Mario Valentinit, aki elárulta, a teherautós megpróbálta elkerülni a balesetet: „Egy hegyi lejtőn történt a baleset, mielőtt enyhén kanyarodott volna az út. Alex kicsit átment a másik sávba, a teherautó sofőrje próbálta kormányozni, de az ütközést elkerülni már nem tudta” – mondta.

Zanardi versenyzett a Formula–1-ben is, majd a WTCC-ben lett futamgyőztes a BMW-vel. A bajor márkával azóta is megmaradt az együttműködése, annak színeiben indult a DTM-ben és a daytonai 24 óráson is többek között. A BMW ráadásul épp a minap jelentette be, hogy az olasz GT-bajnokságban indítja idén egy M6 GT3-mal.

FRISSÍTÉS (21:00): Megszólalt a sienai kórház sürgősségi osztályának igazgatója – azonnal meg kellett műteni Zanardit.

FRISSÍTÉS (szombat, 7:55): Majdnem három órán át tartott Zanardi műtétje, súlyos az állapota.

FRISSÍTÉS (szombat, 11:20): Újabb közleményt adott ki a sienai kórház Alex Zanardiról – az olasz legenda állapota stabil, de súlyos.

FRISSÍTÉS (szombat, 23:25): Két orvos is megszólalt Zanardi állapota kapcsán, az olasz legendát még napokig mesterséges kómában tartják

Fotó: DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4215903654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baraonda · baraonda.blog.hu 2020.06.20. 08:24:20

Van az a kép, a 2016-os Paralimpián, ahogy szívére tett kézzel áll és könnyezik a dobogón. Mesél az arca azon a fotón. És hát honnan jött vissza, ugye... Beleszállt az a másik autó sok éve. Filmszakadás. Szívszakadás. Később egy interjúban elmondta: "Amikor az altatásból felébredtem és felemeltem a lepedőt, rájöttem, hogy mi történt a testemmel. Ekkor eldöntöttem, hogy nem arra koncentrálok, amit elvesztettem, hanem arra, ami megmaradt, és megköszöntem Istennek." És nem adta fel... csakazértse! Kézi hajtású triciklire váltott, és amennyire nem volt sikeres F1 pilóta, annyira sikeres paralimpikon lett. Háromszoros olimpiai bajnok! Vissza fog térni megint, hát nem történhet máshogyan, na.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása