Megműtötték Alex Zanardit, az intenzív osztályon ápolják

Majdnem három órán át tartott az operáció, a kórház állítása szerint nagyon súlyos az 53 éves olasz állapota.

p90377163_highres_fuji-international-s.jpg

A kétszeres CART-bajnok és korábbi Formula–1-es, WTCC- és DTM-pilóta Alex Zanardi péntek délután egy teherautóval ütközött, miközben egy helyi kézikerékpár-versenyen vett részt. A baleset után mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol egy rövid kivizsgálást követően azonnal meg kellett operálni – a beavatkozás majdnem három órát vett igénybe.

Az 53 éves olasz autóversenyző és négyszeres paralimpiai bajnok állapotáról még a késő esti órákban közleményt adott ki a kórház. Állapota, arc- és fejsérülései súlyosak.

„Ami a Siena tartományában történt közúti baleset miatt a Santa Maria alle Scotte klinikára nagyon súlyos állapotban szállított Alex Zanardi állapotát illeti, az ideg- és szájsebészeti beavatkozás néhány perccel 19:00 után kezdődött, nem sokkal 22:00 előtt ért véget. Ezt követően a pácienst az intenzív osztályra szállították, óvatos prognózissal. Az állapota nagyon súlyos” – idézi a RaceFans a kórház közleményét.

Időközben elárasztották a jókívánságok és reménykedő, biztató üzenetek a különböző közösségi oldalakat, elsősorban versenyzők, újságírók és szurkolók részéről, de még Olaszország miniszterelnöke, Giuseppe Conte is Zanardi felépüléséért szorít. „Sosem adtad fel, egyedülálló erőddel nehézségek ezreit győzted már le. Gyerünk Alex Zanardi, ne add fel! Egész Olaszország veled harcol” – írta a Twitteren.

FRISSÍTÉS (11:20): Újabb közleményt adott ki a sienai kórház Alex Zanardiról – az olasz legenda állapota stabil, de súlyos.

FRISSÍTÉS (23:25): Két orvos is megszólalt Zanardi állapota kapcsán, az olasz legendát még napokig mesterséges kómában tartják

Fotó: BMW Motorsport Press

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9315903964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása