Újabb közleményt adtak ki Zanardi állapotáról

Szombat délelőtt közleményben tudatta a sienai kórház, hogy továbbra is válságos, ám stabil az olasz legenda állapota.

p90348501_highres_corridonia-ita-12nd-.jpg

Mint az ismeretes, péntek délután a toszkánai Pienzában, egy helyi verseny közben szenvedett balesetet kézi hajtású kerékpárjával Alex Zanardi, miután egy teherautóval ütközött. Az 53 éves olaszt súlyos állapotban, mentőhelikopterrel szállították a sienai Santa Maria alle Scotte kórházba, ahol még az esti órákban átesett egy közel három órán keresztül tartó ideg- és szájsebészeti operáción.

Állapotáról, valamint arc- és fejsérüléseiről a beavatkozást követően úgy nyilatkozott a kórház, hogy „nagyon súlyosak”. Délelőtt 10 órakor újabb közleményt adtak ki Zanardi kapcsán: stabil, de még mindig válságos az állapota a „kényes” beavatkozást követően. Az anyagcseréje és a vérkeringése stabil, de a neurológiai képe kritikus. Intubálták, mesterségesen lélegeztetik.

Zanardi a ’90-es években versenyzett a Formula–1-ben, de az amerikai CART-sorozatban ért a csúcsra, ahol 1997-ben és 1998-ban bajnok lett. 2001-ben a Lausitzringen súlyos balesetet szenvedett el, aminek következtében mindkét lábát amputálni kellett. Ezt követően minden kétséget kizáróan a kitartás mintaképévé vált: több túraautó-világbajnoki (WTCC) futamot is nyert, de a kézikerékpározásban is jeleskedett, összesen négy aranyérmet nyert a 2012-es és a 2016-os paralimpián.

FRISSÍTÉS (23:25): Két orvos is megszólalt Zanardi állapota kapcsán, az olasz legendát még napokig mesterséges kómában tartják

Fotó: BMW Motorsport Press

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4315904126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása