Sajtóhír: Jelenleg is operálják Alex Zanardit, súlyos az állapota

A sienai kórház sürgősségi osztályát vezető igazgató állítása szerint „rendkívül súlyos” állapotban szállították kórházba, azonnal meg kellett operálni.

p90377321_highres_fuji-speedway-jpn-22.jpg

A Braking News Motorsport is beszámolt a hírről, miszerint péntek délután súlyos balesetet szenvedett kézikerékpárjával Alex Zanardi. Hogy igazából edzett-e, vagy utcai versenyen vett részt, egyelőre tisztázatlan, az mindenesetre biztos, hogy egy teherautóval ütközött, ami után mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.

A sienai Santa Maria alle Scotte kórházba szállították, ahová „rendkívül súlyos” állapotban érkezett – árulta el a sürgősségi osztály igazgatója, Giovanni Bova az olasz RAI-nak. Elmondása szerint egy gyors kivizsgálás után azonnal megkezdték az operációt az idegsebészeti műtőben, a beavatkozás jelenleg is zajlik – írja a FOX Sports.

Olasz sajtóértesülések úgy tudják, súlyos fejsérüléseket szenvedett el az 53 éves olasz.

A helyi televíziótársaság arról számolt be, hogy a baleset következtében Zanardi kerékpárja az oldalára borult, háromból kettő kerék le is tört róla. A La Repubblica megjegyzi, a négyszeres paralimpiai Zanardi a mentők kiérkezéséig eszméleténél maradt, önállóan lélegzett.

„A balesettől számítva 20 perc is eltelt, mire kiérkeztek a mentők. Egy ideig eltartott, mire behelyezték a mentőbe. A felesége is segített. A baleset után beszélt” – nyilatkozta Mario Valentini. A nemzeti csapat edzője magának a balesetnek nem volt szemtanúja, de szinte rögtön annak bekövetkezte után érkezett a helyszínre.

„Napsütéses napra virradtunk, mindenki boldog volt. Már csak 20 kilométerre voltunk a montalcinói céltól. A kamionos azonban nem hibázott, Alex viszont igen” – folytatta gondolatait, majd hozzátette, hogy a baleset közben lejött a sisak Zanardi fejéről.

FRISSÍTÉS (szombat, 7:55): Majdnem három órán át tartott Zanardi műtétje, súlyos az állapota.

FRISSÍTÉS (szombat, 11:20): Újabb közleményt adott ki a sienai kórház Alex Zanardiról – az olasz legenda állapota stabil, de súlyos.

FRISSÍTÉS (szombat, 23:25): Két orvos is megszólalt Zanardi állapota kapcsán, az olasz legendát még napokig mesterséges kómában tartják

Fotó: BMW Motorsport Press

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3315903752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása