Vesztegzár Olaszországban – mi lesz az F1-gyel és a MotoGP-vel?

Rohamléptekben terjed a koronavírus-járvány Olaszországban, ezért 16 millió embert helyeztek karantén alá. A döntés az F1-et és a MotoGP-t is érintheti.

190026-aus.jpg

Először Kínában jelent meg a koronavírus, s azóta már a világ számos pontján, így Európában – azon belül Magyarországon – is felbukkant. A kontinensen belül Olaszország számít a legfertőzöttebbnek 5883 megbetegedéssel és 233 halálesettel, így az egyre súlyosbodó helyzetre reagálva az olasz kormány bejelentette, hogy Lombardia tartományát és további tizennégy megyét helyez vesztegzár alá, vagyis az érintett régiókba belépni sem lehet, de elhagyni sem lehet azokat.

Ennek értelmében bezárták a konditermeket, a múzeumokat és a sípályákat a karantén idejére, emellett betiltották az esküvők és temetések rendezését, a sporteseményeket pedig zártkapussá tették – ahogyan az történt az F1-es Bahreini Nagydíj esetében –, míg az iskolákban meghosszabbították a tanítási szünetet, a bevásárlóközpontok és éttermek nyitva tartását pedig korlátoztak.

A drasztikus szigorítás – ami április elejéig biztosan érvényben lesz – 16 millió embert érint, nem mellesleg a Formula–1-re és a MotoGP-re is hatással lehet. Korábban a szervezők mindenkit biztosítottak afelől, hogy a jövő heti Ausztrál Nagydíjat megtartják, az viszont kérdéses, hogy például a Ferrari csapattagjai haza tudnak-e majd jutni. Az valószínű, hogy a többségük megérkezett már Melbourne-be, vagy legalábbis útnak indult a szezonnyitó helyszíne felé.

A Ferrari főhadiszállása mellett az F1-es gumikat biztosító Pirelli milánói központja is a karantén hatálya alá került, csakúgy, mint a többszörös MotoGP-világbajnok Valentino Rossi lakhelye vagy éppen a Yamaha gyári csapatának lesmói bázisa.

A MotoGP-ben a katari futamot már törölték, míg a thaiföldit őszre halasztották, míg a Formula–1-ben eddig csak a Kínai Nagydíjat kellett elhalasztani. Az F1 sportszakmai vezetője, Ross Brawn mindenesetre leszögezte, hogy amennyiben akár egy csapat is akad, amely önhibáján kívül nem tud eljutni egy versenyhelyszínre, akkor az adott pályán bajnokságon kívüli futamot rendeznek.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9715510586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása