MotoGP: Lorenzo visszatérése, új időpontok és új kommentátorok

Bejelentések és információmorzsák szempontjából igen aktív volt a MotoGP a csütörtöki nap folyamán: Jorge Lorenzo bejelentette visszatérését, a Dorna az új időpontokat, míg az új magyar tévécsatorna a kommentárokat.

escvhzdwoaaidzo.jpg

Néhány nappal ezelőtt a Braking News Motorsport is beszámolt a hírről, miszerint új csatornára költözik Magyarországon a MotoGP – a gyorsaságimotoros-vb közvetítési jogait a Network4 veszi át a Spíler 1 TV és a Spíler 2 TV csatornákat is birtokló TV2 Csoporttól, ahol az elmúlt három idényben közvetítették az eseményeket Mezei Dániel tolmácsolásában, a szakkommentátori székben pedig Talmácsi Gábor és a jelenleg is aktívan, a Supersport-világbajnokságban versenyző Sebestyén Péter is megfordultak.

A MotoGP nagydíjait egy újonnan induló sportcsatorna, az ARENA4 fogja közvetíteni, de egyelőre még nem indult el; erre, ha minden igaz, március 30-án kerül sor. Így a katari hétvége Moto2-es, illetve Moto3-as futamát a GALAXY4-en követhetjük, a szabadedzéseket és az időmérő edzéseket pedig erre a linkre kattintva nézhetjük. A motorversenyzés királykategóriáját és annak alosztályait Czollner Gyula és Szabó Róbert fogják közvetíteni ebben az évben, mint az kiderült az Index csütörtöki cikkéből.

ap-21ssaym311w11_news.jpg

Fontos bejelentésből a MotoGP jogtulajdonosa, a Dorna részéről sem volt hiány: a szervezet a Nemzetközi Motoros Szövetséggel (FIM) közösen tudatta, hogy a koronavírus miatt elhalasztott Thaiföld Nagydíj új időpontja március 22-e helyett október 4-e lesz. Ám ebben az időpontban eredetileg az Aragóniai Nagydíjat rendezték volna meg, így a mezőny egy héttel korábban, a szeptember 27-i hétvégén vendégeskedik Aragónban. A jelenlegi tervek szerint tehát a MotoGP-re 19, a Moto2-re és a Moto3-ra 20 verseny vár idén – a királykategória szezonja pedig április 5-én, Austinban startol.

Egy másik spanyol verseny, a Katalán Nagydíj rajtrácsa pedig egy korábbi világbajnokkal egészül ki: Twitter-oldalán ugyanis Jorge Lorenzo megerősítette, hogy a Yamaha szabadkártyásaként rajthoz áll a június 7-i hétvégén esedékes, barcelonai fordulón. Az ötszörös világbajnok azt követően tért vissza korábbi csapatához, mint tesztpilóta, hogy a tavalyi szezonzáró Valenciai Nagydíjon – még a Repsol Honda versenyzőjeként – bejelentette visszavonulását.

Jorge Lorenzo on Twitter

I HAVE AN IMPORTANT THING TO ANNOUNCE... �� #MotoGP #Yamaha https://t.co/P5knxYsFK3

Fotó: Jorge Lorenzo / Twitter, Gold & Goose / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3015507296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása