Új sportcsatorna indul Magyarországon – költözik a MotoGP, visszatér az IndyCar

Heteken belül egy tizenharmadik Magyarországon (is) működő sportcsatorna kezdi meg működését, ahol a technikai sportoknak is szerep juthat.

ap-21nc43tqh2111_news.jpg

Egy ideje már rebesgették, hogy a Network4 csoport (korábbi nevén Story TV) kínálata sportcsatornával bővülhet, ennek jeléül nemrégiben a GALAXY4 közvetítette a Masters dartstornát. Az Index megtudta, hogy ARENA4 néven multiplatform – azaz lineáris csatornából és OTT-, vagyis internetes vagy set-top boxon elérhető tartalmakból álló – sportszolgatatás indul, melynek tesztüzeme március végén kezdődik.

Amiért a motorsport-rajongók szempontjából érdekes lehet az ARENA4, hogy a csatorna előzetes műsorkínálatában szerepel a 2017 óta a Spíler TV csatornáin közvetített MotoGP – azt nem tudni, hogy a csomag tartalmazza a két betétszériát, a Moto2-t és a Moto3-at –, illetve visszatér Magyarországra az IndyCar, amit legutóbb a DIGI Sport közvetített idehaza, előtte pedig a néhai SportKlub.

A készülő változásokra Stefano Favaro, Talmácsi Gábor korábbi menedzsere, illetve a Spíler TV Motorsport HD projekt megálmodója épp a napokban hívta fel a figyelmet. Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében hozzátette, hogy a TV2 Csoport sportcsatornájáról a komplett motorsportos kínálat eltűnik, így a MotoGP mellett a Superbike-világbajnokság, a ralikrossz-világbajnokság, a salakmotor-világbajnokság és -világkupa, valamint az ausztrál Supercars-bajnokság is.

Hogy mikor és hol lesz elérhető az ARENA4, egyelőre nem tudni, habár a médiapiaci ügyekben jártas Media1 információi szerint a Vodafone-UPC alapkínálatában biztosan megtalálhatjuk majd. Egy biztos: kapóra jön a csatornának, hogy a MotoGP Katari Nagydíját eltörölték, míg a Thaiföldi Nagydíjat elhalasztották – sőt, még az is elképzelhető, hogy csak májusban, Jerezben kezdődik a 2020-as idény.

Az új sportcsatornáról annyi derült még ki, hogy Juni György fogja vezetni. Juni volt a Telesport és a Duna TV sportosztályának korábbi főszerkesztőjét, a 2002-es Formula–1-es szezont Palik László oldalán közvetítette az RTL Klubon, később pedig a Zengő Motorsport sajtórészlegén dolgozott.

Az ARENA4 a tizenharmadik sportcsatorna lesz a jelenlegi magyarországi kínálatban a Sport 1, a Sport 2, a DIGI Sport 1, a DIGI Sport 2, a DIGI Sport 3, a Spíler 1 TV, a Spíler 2 TV, a Spíler Extra, az Eurosport 1, az Eurosport 2, valamint az M4 Sport után.

Fotó: Gold & Goose / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4215500876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása