Formula–E: Veszélyben a Római ePrix

Lehetséges, hogy újabb futamot kell elhalasztani a Formula–E-ben a koronavírus miatt.

1-mal07851.jpg

Számos sporteseményt kellett törölni Olaszországban a koronavírus miatt, miután a kormány felfüggesztette a nagyobb csoportosulásokat. Tudniillik, Olaszország számít Európa legfertőzöttebb országának: alig két hét alatt majdnem 4000 fertőzöttről, illetve 148 halálesetről tudni. A kormányzati szigorítás jelenleg április 3-áig él, vagyis a római Formula–E shakedownját érintené legfeljebb.

Ennek ellenére minden esély megvan arra, hogy elhalasszák a Római ePrix-t – tájékoztatta a hírről a Motorsport.com-ot a városi önkormányzati hivatal. Nem ez lenne az első forduló, amit elhalasztanak a Formula–E 2019/2020-as idényében: az eredetileg március 21-ére kitűzött Sanyai ePrix-t is legfeljebb csak egy későbbi időpontban rendezhetik meg.

A római versenyt elvileg a párizsi követné április 19-én, ennél sokkal inkább kérdéses lehet a május elején esedékes szöuli forduló, mivel Dél-Koreában már meghaladta a 6000-et a fertőzöttek száma, 40-en bele is haltak a vírus következményeibe, ellenben csak 135-en gyógyultak meg. Az idény visszalevő rendező országaiban jelent van a tüdőgyulladás-járvány – péntek reggeli adatok alapján a következő arányokban:

  • Olaszország (Római ePrix, április 4.): 3858 fertőzött, 148 elhunyt, 414 gyógyult, 3296 aktív
  • Franciaország (Párizsi ePrix, április 18.): 423 fertőzött, 7 elhunyt, 12 gyógyult, 404 aktív
  • Dél-Korea (Szöuli ePrix, május 3.): 6284 fertőzött, 40 elhunyt, 135 gyógyult, 6109 aktív
  • Indonézia (Jakartai ePrix, június 6.): 2 fertőzött, 0 haláleset, 0 gyógyult, 2 aktív
  • Németország (Berlini ePrix, június 21.): 545 fertőzött, 0 haláleset, 16 gyógyult, 529 aktív
  • Amerikai Egyesült Államok (New York-i ePrix, július 11.): 233 fertőzött, 12 haláleset, 8 gyógyult, 213 aktív
  • Egyesült Királyság (Londoni ePrix, július 25-26.): 116 fertőzött, 1 haláleset, 8 gyógyult, 107 aktív
  • Kína (Sanyai ePrix, elhalasztották): 80555 fertőzött, 3042 haláleset, 53738 gyógyult, 23775 aktív

Világszerte számos autósport-esemény esett a koronavírus áldozatául elhalasztás vagy törlés útján, mint például a Formula–1-es Kínai Nagydíj, a japán Super Formula-bajnokság szuzukai szezonnyitója, a MotoGP katari és thaiföldi állomása, a WTCR előszezoni tesztje, illetve a Monzából Hockenheimbe áthelyezett előszezoni DTM-teszt kapcsán épp a minap jelentették be a szervezők, hogy a rajongók nem látogathatják az eseményt.

Magyarországon is négy koronavírus-fertőzöttről szereztek már tudomást, ennek függvényében az Automobil és Tuning Show-t (AMTS) őszre halasztották, továbbá az Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) közölte, hogy folyamatosan egyeztet a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) és az illetékes hatóságokkal.

A koronavírus az utóbbi hónapokban robbant ki, illetve vált a világ egyik központi beszédtémájává. Először Kínában jelent meg a vírus – ott valamivel több mint 80 ezren fertőzöttek meg –, idővel pedig tovább terjedt, globálisan már közel 100 ezer megbetegedést regisztráltak, valamint 3383 halálesetet.

FRISSÍTÉS: Mindössze néhány órával cikkünk megjelenése után, a délutáni órákban hivatalosan is bejelentették a Római ePrix halasztását.

Fotó: Malcolm Griffiths / LAT Images (FIA Formula E Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr115506802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása