Formula–E: Hivatalos, elhalasztották a római futamot

A szervezők pénteken bejelentették, egymás után két ePrix is elmarad a Formula–E-ben: a kínai Sanya után Olaszország fővárosa is az elhalasztott fordulók listájára került.

1-mal07973.jpg

Miután a Sanyai ePrix-t még korábban elnapolták, Marokkó után Róma következett volna a Formula–E versenynaptárában. A versenyt április 4-ére tervezték, ám pénteken a szervezők megerősítették, hogy elhalasztották az olaszországi ePrix-t is, mint azt már a minap pedzegették, és ezzel meglett a koronavírus első európai autósport-áldozata.

A Kínából elterjedt tüdőgyulladás-járvány fertőzöttjeinek száma péntek délutánra átlépte a 100 ezret, Európán belül pedig Olaszország számít a legfertőzöttebb gócpontnak; több mint 3800 fertőzöttről, köztük 148 halottról tudni.

A szervezők bíznak benne, hogy egy későbbi időpont ezt a versenyt is megrendezhetik, mindenesetre azokkal, akik jegyet váltottak az eseményre, rövidesen felveszik a kapcsolatot. Jelen állás szerint április 18-án, Párizsban folytatódik a széria – Franciaországban pillanatnyilag 423 fertőzöttet és abból 7 halálesetet jegyeznek a koronavírus kapcsán –, a szezonzárónak pedig London ad otthont július végén.

Fotó: Malcolm Griffiths / LAT Images (FIA Formula E Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9215507706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása