F1: Jócskán megváltozott külsővel folytatja a Williams – képeken az FW43!

Nem rejtegette tovább 2020-as autóját a Formula–1 sereghajtója, a Williams sem – ígéretéhez híven hétfőn leleplezte az FW43-as néven futó konstrukciót.

eq9nbqsxuaawuug.jpg

Autóbemutatóval indult az előszezon egyik, ha nem a legkiemelkedőbb hete: hétfőn reggel ugyanis egy online bemutató keretében megmutatta 2020-as autóját a Williams:

ROKiT WILLIAMS RACING on Twitter

Introducing the FW43 � #WeAreWilliams #WeAreRacing #WeAreFighting https://t.co/BicXLD7i4i

A grove-i együttes, mint az látható, szakított az elmúlt években megszokott világoskék-fehér színkombinációval (ez a párosítás már csak nyomokban maradt meg), a domináns szín pedig a főszponzorra, a ROKiT telefongyártó cégre jellemző piros lett.

A Williams elmondása szerint az FW43 a tavalyi modell továbbfejlesztett változata, a tél folyamán igyekeztek minden gyengeséget és hibát kijavítani. Volt is mit, hiszen az egykor szebb napokat is látott Williams az előző két évben utolsó lett a konstruktőrök között, tavaly Robert Kubica németországi mázlipontja mentette meg a teljes nullázástól a csapatot.

A Williams nem is várt sokáig, azonnal pályára küldte új versenygépét a barcelonai pályán a volánnál George Russell-lel:

Security Check Required

null

Ez mindenképpen felér egy reménysugárral ahhoz képest, hogy tavaly csak két és fél nap késéssel sikerült megkezdeni a körözést az előszezoni teszten.

2020-ban a Williams szekerét Russell, valamint újonc csapattársa, az Alfa Romeóhoz, illetve a DTM-be átigazolt Robert Kubicát váltó Nicholas Latifi fogják tolni, míg a kispadon négyen is helyet foglaltak, köztük a Renault-tól átszerződött tartalékpilóta, Jack Aitken.

Ezzel nem ért véget a bemutatók sorozata mára, a nap folyamán lelepleződik az új Racing Point is – immár „hivatalosan” is – hiszen szombaton este az első fotók vélhetően már kiszivárogtak a modellről, így könnyen lehet, hogy Sergio Pérez és Lance Stroll 2020-as autója nem fog sok meglepetést okozni. A heti program ezt követően szerdán folytatódik: a reggeli órákban élőben is bemutatkozik a Williams, az Alfa Romeo, illetve – valószínűleg – az eredetileg meghirdetett autóbemutatóját elsumákoló Renault új versenygépe is, majd reggel 9 órától kezdetét veszi az első háromnapos kollektív teszt.

Fotó: ROKiT Williams Racing / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3615477902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása