F1: „Nesze semmi, fogd meg jól” Renault módra

Párizsi évnyitó sajtóeseményén be is mutatta 2020-as autóját a Renault, meg nem is. A konstruktőri negyedik helyet akarja visszaszerezni a gyári csapat.

eqlkuu4w4amvlgo.jpg

Számítani lehetett arra, hogy egetrengető hozadéka nem lesz a Renault év eleji rendezvényének, amit a márka a párizsi Champs-Élysées-n tartott a sajtó jelenlétében. Jelen volt az eseményen a két pilóta, Daniel Ricciardo, valamint a csapat új igazolása, a Nico Hülkenberg helyére érkezett Esteban Ocon, továbbá Jérôme Stoll elnök, Cyril Abiteboul ügyvezető igazgató és csapatfőnök és a tanácsadói szerepet betöltő négyszeres világbajnok Alain Prost is.

A technikai stábból bemutatkozott a karosszériarészleget vezető Pat Fry a motorrészleg technikai igazgatójának, Rémi Taffinnek az oldalán, illetve a hivatalos tesztpilóta, Guanyu Zhou vezetésével felvonult a Renault junior különítménye, melynek tagja még a kínaihoz hasonlóan az F2-ben induló Christian Lundgaard, illetve Max Fewtrell, Oscar Piastri és Hadrien David.

7f99-301a-14d9-43ab9d5bddfa_46802f570a1273ae43b89c3767e18f35653e9600.jpg

„Az idei szezonra a cél az, hogy visszavegyük a negyedik helyet a konstruktőri bajnokságban az idei szezonban, ami minden eddiginél keményebb küzdelmet ígér” – fogalmazott a Renault elhatározásairól Abiteboul, aki kiemelte, hogy a téli szünet során olyan tényezőkre is hangsúlyt helyeztek, mint a megbízhatóság, valamint a(z év eleji) fejlesztések. A tavalyi év során az enstone-i gárda alaposan alulmúlta a várakozásokat, a végelszámolásnál jócskán kikapott még ügyfélcsapatától, a McLarentől is. Abiteboul elmondta, hogy az önbizalom visszanyerésével, valamint az adott versenyhétvégén adódó lehetőségek kimaximalizálásával szeretnének előrelépni.

„2020 egyébként is egy sarkalatos év lesz, mivel egy éra végét és egy másiknak a kezdetét is jelenti. Ebben az év muszáj lesz a lehető legjobban felkészülnünk a 2021-es szabályváltozásokra, ezt pedig a 2019 második felében eszközölt átszervezések szilárdon szem előtt tartják” – tette hozzá.

Daniel Ricciardo félig-meddig továbbra is újnak számít a Renault-nál, hiszen tavaly futotta első szezonját az enstone-iak színeiben, miután 2018 végén szakított a Red Bull-lal, ám az eredmények tekintetében (idáig) nem volt kifizetődő a váltás. „Alig várom, hogy még inkább a csapat részévé váljak, hiszen már mögöttünk van egy egész szezon, ami bizonyos dolgokat könnyebbé tesz. Sokat tanultam magamról, és nyilvánvaló módon a csapatról is” – tekintett előre bizakodóan az ausztrál, aki tavaly csak kilencedik lett az egyéni összetettben, míg volt csapattársa, Max Verstappen harmadikként zárt.

c432-79c9-3f0d-484fa5599498_a4a53463822a58734a2b2e0ca4bbfefecbd1348f.jpg

„A Formula–1-ben minden a részletekről szól” – szólalt fel az eseményen a királykategóriába egy év kihagyás után visszatérő Esteban Ocon.„A Renault R.S.20-nak nagyon sok részletét láttam már, és izgatottsággal töltött el. A következő dolog, amit akarok, hogy a volán mögött tapasztaljam meg, milyen érzés vezetni.”

Egy kulcsfontosságú hiányzója azonban akadt a szezonnyitó eseménynek: mégpedig az autó. Az R.S.20-as ugyanis nem készült el időre, a Renault szerint azonban aggodalomra semmi ok, a jövő héten időben meg tudják kezdeni a munkát az előszezoni kollektív teszteken, Barcelonában. Ettől függetlenül lehetett számítani arra, hogy renderelt képeken megpillanthatjuk az autót, de végül ez is csak félig valósult meg: a Renault csupán képkockákat mutatott az autójáról, amely azokon is fekete színben pompázott leheletnyi sárgával – ezek alapján arra lehet következtetni, hogy a járgány végleges színvilágáról is csak később szerzünk tudomást.

Renault F1 Team on Twitter

The first glimpses of the Renault R.S.20, soon to be driven by the one and only Daniel Ricciardo, and his new exciting team-mate Esteban Ocon! #RSspirit

Ennél teljesebb képet kaptunk a nap folyamán az Alpha Taurira átkeresztelt Toro Rosso autójáról, amely videós formában csöpögtetett el egy-két részletet. Ám az AT01 hivatalos bemutatkozásáig még aludni kell néhányat, a leleplezéssel egybekötött esemény péntek este 20 órakor kezdődik.

Toro Rosso on Twitter

Hello... AT01 � Make sure you tune in 8pm CET February 14th on YouTube for our live launch � #AlphaTauri #F1 https://t.co/SN3NTBp5dk

Fotó: Renault Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8915471332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Gyűjtő 2020.02.12. 18:01:01

Nekem erről a Renault-os "autóbemutatóról" ez a filmrészlet jutott eszembe... :D
youtu.be/BC-MimWavOo?t=3107

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása