Hivatalos: Kiderült, melyik csapatnál folytatja Kubica az F1-ben!

Újév napján bejelentést az Alfa Romeo, aminek értelmében 2020-ban Robert Kubica lesz a csapat tartalékversenyzője – a lengyel versenyzőt támogató PKN Orlen névadó szponzorrá lép elő.

dsc_0212.jpg

F1-es bejelentéssel indult a 2020-as év: az Alfa Romeo bejelentette Robert Kubicát tartalékversenyzőjeként, az őt pénzelő lengyel olajvállalat, a PKN Orlen pedig a csapat névadó szponzora lesz. A közlemény úgy fogalmaz, hogy az Alfa Romeo és a PKN Orlen között több évre szóló szerződés köttetett, aminek értelmében idén a hinwili gárda hivatalosan Alfa Romeo Racing ORLEN néven indul.

„Nagyon örülök, hogy az Alfa Romeo Racing ORLEN-hez csatlakozva új fejezetet nyithatok a pályafutásomban. Különleges helyet foglal el a szívemben ez a csapat; örülök, hogy a mai napig is találkozok ismerős arcokkal Hinwilben” – nyilatkozta Kubica, aki tavaly a Williamsszel tért vissza a Formula–1-be. Alfa Romeó-s szerződését a nemzetközi sajtó még a karácsonyi ünnepek alatt kiszimatolta, a lengyel – a híresztelések alapján – a Haas, valamint a Racing Point csapatával is folytatott tárgyalásokat.

„Azóta nyilván megváltoztak a körülmények, de meggyőződésem, hogy ugyanazt az elhatározottságot és sikerre éhséget fogom tapasztalni a csapatnál. Már várom, hogy a következő szintlépéshez segítsem az Alfa Romeót” – tette hozzá, utalva a csapat korábbi jogelődjénél, a BMW Saubernél töltött, 2006-09 közötti időszakra.

Annak kapcsán egyelőre nem érkezett információ, hogy máshol vállal-e teljes versenyzői állást Kubica; amennyiben igen, a legvalószínűbb forgatókönyvnek az ígérkezik, hogy az F1-es kötelezettségei mellett a német túraautó-bajnokságban (DTM) áll rajthoz a BMW versenyzőjeként.

Frédéric Vasseur csapatfőnök a következőket fűzte hozzá Kubica visszatéréséhez: „Örömünkre szolgál, hogy ismételten üdvözölhetjük Robertet; már alig várjuk, hogy megkezdjük vele a közös munkát. Ő egy olyan versenyző, aki nem szorul bemutatásra: generációja egyik legjobbjának számít, aki ralibalesetét követő visszatérésével megmutatta, milyen is valójában az elszántság. Felbecsülhetetlenek a visszajelzései, a célunk pedig továbbra is az lesz, hogy toljuk előre tovább a csapat szekerét” – mondta.

Az Alfa Romeo – amely Kimi Räikkönen mellett Antonio Giovinazzit is megtartotta a 2020-as szezonra – azt is megerősítette, hogy idei autója C39-es néven fut majd.

Fotó: Hungaroring Média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7315378760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Mortzosch 2020.01.02. 22:27:09

Na de miéééért? Kubicánál vannak jobb pilóták..

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása