Ferrari: Eljön Schumacher ideje is

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto egészen biztos benne, hogy a jövőben Mick Schumachernek esélye lesz arra, hogy a Formula–1-ben versenyezzen.

1017492997--20190511-_r3i3638.jpg

A hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fia, Mick Schumacher tavaly Formula–3-as Európa-bajnokként érkezett meg a Formula–2 mezőnyébe, ám első szezonját csak a 12. helyen zárt az összetettben, miután mindössze egyszer, a hungaroringi sprintversenyen aratott győzelmekor állhatott dobogóra. A 20 éves ifjonc idén is a Formula–1 előszobájában, a Prema színeiben fog versenyezni, a tavalyi évvel ellentétben – amikor is az idényközi bahreini teszten a Ferrari és az Alfa Romeo versenygépét is kipróbálhatta – azonban F1-es lehetőséget nem kap.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatvezetője sokat vár Schumachertől 2020-ban. „Büszkék vagyunk arra, hogy része az akadémiánknak. Ez a nyilvánvaló szeretetről szól, nem pedig arról, hogy ő Michael Schumacher fia. Úgy gondolom, Mick amúgy is egy jó versenyző, az előző szezonban is jól teljesített” – mondta a Motorsport.com-nak. – „Ha vetünk egy pillantást a bajnokságra, láthatjuk, hogy számos tapasztalt versenyző szerepel a lista elején, ugyanakkor Micknek is jó szezonja volt: rengeteg tapasztalatot gyűjtött.”

1017455030-lat-20190426-_r3i1768.jpg

„Az újoncok között is megállta a helyét” – dicsérte tovább az ifjú Schumachert Binotto. – „Ő is egy újonc volt, akárhogy is vesszük. Így szerintem a következő idényben az lesz számára kulcsfontosságú, hogy megértse, mennyit fejlődik éppen. Sokat várunk tőle, mert már van egy év tapasztalat a háta mögött. Biztosak vagyunk benne, hogy a jövőben esélyes lesz az F1-re.”

Ugyanakkor Binotto hozzátette, hogy azt még korai megítélni, hogy a Ferrari versenyzője lesz-e egy nap Schumacher, de az elképzelhető, hogy az olaszok rövidesen beprotezsálhatják a németet az Alfa Romeóhoz. „Hogy esélyes lesz-e valaha arra, hogy a Ferrari jelöltje legyen? Túl korai megmondani. Le kell szögeznem azonban ismét, hogy a Ferrari Drivers’ Academy célja az, hogy megtalálja a Ferrari számára a következő tehetséget. Ő pedig szintén része az akadémiának, és hiszünk benne, hogy megvan benne a tehetség ahhoz, hogy nálunk maradhasson” – taglalta Schumacher esélyeit.

„2021 még bármelyik ifjoncunk számára korai lenne. 2021-ben pedig fontos lesz a tapasztalat, mert jönnek az új autók” – tette hozzá.

190016_ger.jpg

A Motorsport.com úgy tudja, Schumachernek sansza volt arra, hogy akár már idén Kimi Räikkönen csapattársa legyen az Alfa Romeónál, de végül az F2-es eredmények, valamint Antonio Giovinazzi javuló formája az olasz felé billentette a mérleg nyelvét, aki így kapott egy második esélyt is.

Schumacher pedig új csapattársat kap idén a Premánál a regnáló Formula–3-as bajnok, a szintén Ferrari-junior Robert Shwartzman személyében, ahogyan másik három, az olaszok kötelékébe tartozó ifjonc is felbukkan az F2-es rajtrácson: Marcus Armstrong az ART Grand Prix, Callum Ilott az UNI-Virtuosi Racing, míg Giuliano Alesi a HWA versenyzőjeként.

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 2 Media), Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7715394234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása