F2: Schumacher első győzelmét aratta a Hungaroringen!
Forma-2 2019: Hungaroring - Sprintfutam

1017645087-lat-20190803-_l5r6396.jpg

A rajtnál visszaverte Nobuharu Matsushita támadását, majd a hátralévő 28 körben is fel tudta tartóztatni a japánt, így először intették le elsőként Forma-2-es futamon Mick Schumachert.

Mick Schumacher már nem először indulhatott az élről Forma-2-es sprintfutamon, azonban a Hungaroringen a piros lámpák kialvását követően meg is tudta tartani a vezetést. A Prema versenyzőjének az első kanyarban még kőkeményen kellett védekeznie Nobuharu Matsushitával szemben, azonban leszakítani nem tudta magáról – féltávig pedig a DAMS-os Sérgio Sette Câmara is felzárkózott erre a duóra.

Végül a brazil volt az, aki bedobta a követ az állóvízbe, és a 17. körben a célegyenes végén bevetődött Matsushita mellé, de aztán besokallt, így a japán vissza tudta verni a támadást. Sette Câmara le is maradt Matsushitáról, ellenben a carlinos továbbra is egy másodpercen belül tudott maradni Schumacherhez képest.

1017648747-lat-20190804-_r3i5627.jpg

Azonban Matsushita már nem tudott érdemi támadást intézni Schumacher ellen, így a német behúzta első futamgyőzelmét. A japán bejött másodiknak, Sette Câmara harmadiknak, mögöttük pedig Jordan King (MP Motorsport), Jack Aitken (Campos), Nyck de Vries (ART Grand Prix), Nicholas Latifi (DAMS) és Luca Ghiotto (UNI-Virtuosi Racing) csípték el az utolsó pontokat – De Vries az eredmény értelmében tovább, 30 pontosra növelte az előnyét.

Meglepő módon csak egyetlen kiesője volt a versenynek, mégpedig az ardenes Tatiana Calderón, miután ütközött a camposos Arjun Mainival.

A sprintfutam végeredménye:

f2_2019_hungaroring_r2.jpg

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 2 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7914994640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása