F1: Véglegesítette 2020-as versenyzőpárosát az Alfa Romeo

Egy újabb ülés kelt el a jövő évi Forma-1-es rajtrácson, immár az Alfa Romeo sem adós bejelentéssel ezen a fronton. Kiderült, ki lesz Kimi Räikkönen csapattársa.

eh6nbelxuaaocpc.jpg

Teljesen új felállással vágott neki a 2019-es szezonnak az Alfa Romeóvá átkeresztelt Sauber: kétéves szerződést írt alá a csapattal 2007 világbajnoka, Kimi Räikkönen, akihez az olasz Antonio Giovinazzi személyében egy újonc csatlakozott.

Giovinazzi számára nehezen indult az idei év, az idény felétől azonban egyre csak javult a teljesítménye, így ennek fényében, illetve a Ferrari hathatós közbenjárásával az Alfa Romeo 2020-ra is bizalmat szavazott neki – derült ki a csapat hétfő délutáni tájékoztatásából. Pedig Giovinazzi mindössze négy pontot szerzett Räikkönen 31 egységével szemben, legjobb eredményének egy 9. hely számít az Olasz Nagydíjról.

„Nagyon jó munkát végzett Antonio idén, így örömmel erősítem meg, hogy 2020-ban is marad az Alfa Romeónál. Ahogyan beilleszkedett és konzisztensen javult első teljes évében, nagyon biztató, és már alig várjuk, hogy kiaknázhassuk a benne rejlő potenciált. Nagyon gyors versenyzőnek bizonyult, még egy olyan kemény viszonyítási alap mellett is, mint amilyet Kimi jelent. Arra számítunk tőle, hogy tovább fog fejlődni, amint több tapasztalata lesz. A technikai visszajelzései, a munkamorálja és a pozitív hozzáállása csak előre segíti a csapatunk” – nyilatkozott elismerően 25 éves pilótájáról az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frédéric Vasseur.

efoalnvwsaewvks.jpg

Giovinazzi szerződéshosszabbításának bejelentésével hivatalosan négy szabad hely maradt az F1-ben jövőre, gyakorlatilag azonban egy sem. A Red Bull és a Toro Rosso üléseit házon belül rendezi le az energiaitalgyártó, de valószínű, hogy Alexander Albon marad Max Verstappen csapattársa, ahogyan a Pierre Gasly, Danyiil Kvjat páros is. A Williamsnél kiadó ülésnek is van már potenciális gazdája, George Russellhez a Forma-2 idei bajnokesélyese, Nicholas Latifi csatlakozhat.

Így pedig szinte biztosra vehető, hogy hoppon marad Nico Hülkenberg, aki Brazíliában és Abu-Dzabiban futja utolsó F1-es versenyeit. Bár a német az Amerikai Nagydíj hétvégéjén még nevetett a pletykákon, egyre inkább zörög a haraszt azt illetően, hogy a következő szezonban már a DTM-ben fog versenyezni a BMW-vel.

Fotó: Alfa Romeo Racing / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5915288816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása