Ilyen bejelentésáradat még nem volt a Forma-2-ben

Máris rohamosan fogynak a helyek a jövő évi rajtrácson a Forma-2-ben, többek között Mick Schumacherék sorsa is eldőlt.

1017648175-lat-20190804-_l5r8166.jpg

Míg a Forma-1-ben annyira nem számít meglepő jelenségnek, hogy az abu-dzabi szezonzáró hétvége előtt már a teljes jövő évi felállás ismert, addig a Forma-2-ben ekkorra még az első bejelentést sem szokták megejteni a következő idényre vonatkozóan. Ezzel szemben a 2019-es szezon utolsó hétvégéje előtt már hat ülés is gazdára lelt 2020-ra.

A Ferrari nevelőcsapataként funkcionáló Prema esetében már a csapat mindkét versenyzője ismert: a bejelentés értelmében a hétszeres F1-világbajnok Michael Schumacher fia, Mick Schumacher még egy évig marad az F2-ben, a regnáló Forma-3-as bajnok Robert Shwartzman személyében új csapattársat kap.

Schumacher – hasonlóan a Forma-3-as Európa-bajnoksághoz – döcögősen kezdett a Forma-1 előszobájában. Az utolsó forduló előtt csak a 12. helyen áll a bajnokságban, egyetlen dobogós eredményét a hungaroringi sprintfutamon elért győzelme jelenti. Shwartzman – aki az indonéz Sean Gelaelt váltja a csapatnál – eközben első nekifutásra nyerte meg idén a Forma-3-at, és nem titkolja, hasonló teljesítményt nyújtana egy szinttel feljebb is.

msc-shw-arm-ilo-ale_2020.jpg

Egy nap alatt öt versenyzőt jelentettek be: Mick Schumacher (Prema), Robert Shwartzman (Prema), Marcus Armstrong (ART Grand Prix), Callum Ilott (UNI-Virtuosi Racing) és Giuliano Alesi (HWA). | Fotó: Joe Portlock, Carl Bingham / LAT Images (FIA Formula 2 Media)

Shwartzman egyik idei ellenfele, Marcus Armstrong is bemutatkozik jövőre a Forma-2-ben – az új-zélandi azonban kiválik a Prema kötelékéből, és az ART Grand Prix-nál folytatja pályafutását, amelynek színeiben idén bajnok lett Nyck de Vries. Az új-zélandi idén három futamot nyert a Forma-3-ban, ezzel a második helyen zárt az összetettben.

Az UNI-Virtuosi-csapat pedig Callum Ilott érkezését közölte – a brit Ferrari-akadémista Schumacher hasonlóan a második évét kezdi a Forma-2-ben, a Charouz által üzemeltetett Sauber Junior Team alakulatától igazolt át. Ilott egy pozícióval előzi a németet a tabellán, idáig egy alkalommal szerzett pole-t és kétszer állhatott dobogóra.

A Prema mellett immár a HWA duóját sem fedi homály: a bejelentések hullámát még az Arden helyét átvevő alakulat indította el, amikor nagyjából egy héttel ezelőtt megerősítette Artem Markelov szerződtetését – az orosz csapattársa 2020-ban Giuliano Alesi lesz, a ferraris növendék francia ezzel több év után elhagyja a Trident csapatát.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6315329962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása