2020-ra is aláírt, hetedik évét kezdi az F2-ben Artem Markelov

Bejelentették az első versenyzőt a 2020-as Forma-2-es szezonra.

1017793221-lat-20190927-_2st8523.jpg

2014 óta versenyez a Forma-1 előszobájában Artem Markelov, amikor még GP2 néven futott a sorozat, azóta 114 versenyen indult. Első győzelmét 2016-ban szerezte Monacóban, egy évvel később pedig már második lett az összetettben Charles Leclerc mögött. Tavaly ugyan három futamgyőzelmet is szerzett, de a bajnokságban már csak az ötödik helyen zárt – így öt szezon után váltott, s 2019-ben a japán Super Formulában próbált szerencsét az orosz, inkább kevesebb, mintsem több sikerrel.

Végül vissza is tért a Forma-2-be Markelov: Monacóban az Indy 500-as futam miatt távol maradó Jordan Kinget helyettesítette az MP Motorsportnál, majd az utolsó két hétvégére a tragikus spái hétvégén életét vesztő Anthoine Hubert helyét vette át az Arden csapatánál.

1017800342-lat-20190928-_2st1588.jpg

Az év végén távozik az Arden a bajnokságból, a csapatot eddigi technikai partnere, a HWA veszi át, amely Markelov személyében be is jelentette az egyik 2020-as versenyzőjét.

„Már nagyon várom, hogy jövőre a HWA-val versenyezzek a Forma-2-ben. Szerintem gyorsan megtaláljuk majd a közös hangot, hiszen komoly tapasztalattal rendelkezik a motorsportban a HWA, amiből biztosan profitálni fogok” – nyilatkozta a hetedik F2-es szezonjára készülő Markelov.

„Artem az ideális versenyző számunkra az első szezonunkban, amit független csapatként eltöltünk majd a Forma-2-ben. Ezen a szinten rengeteg tapasztalata van már, a nyolc futamgyőzelme pedig önmagáért beszél. Ez biztosan megkönnyíti majd a bemutatkozásunkat, így örömmel veszem, hogy számíthatunk a szolgálataira” – tette hozzá a HWA vezérigazgatója, Ulrich Fritz.

Fotó: Carl Bingham / LAT Images (FIA Formula E Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2015320816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása