F1: Döntött a folytatásról a Honda

A japán motorgyártó bejelentette, hogy a Red Bull-lal és a Toro Rossóval kötött megállapodását kiterjeszti az új Forma-1-es éra kezdetét jelentő 2021-es szezonra is.

ap-227eqwp7h2111_news.jpg

Motorbeszállítóként 2015-ben tért vissza az F1-be a Honda – a gyári csapata még 2008 végén kivonult –, ám a McLaren folytatott együttműködése sokkal inkább a meghibásodásokról, a szenvedésről és az egymásra mutogatásról maradt emlékezetes, mintsem az – egyébként csapnivaló – eredményekről. Ezek után 2018-ra a McLaren Renault-erőforrásokra váltott, míg a Honda a Toro Rossóban lelt új partnercsapatra – aztán a faenzaiakkal sikeresen össze tudtak dolgozni a japánok, így 2019-re a Red Bull is elkötelezte magát a Honda iránt.

A Red Bull-Honda házasság szintén nagyon jól indult, már az első versenyükön, Ausztráliában dobogóra tudott állni Max Verstappen, aki később nyert Ausztriában, Németországban és Brazíliában is – jelenlegi az egyéni összetettben a harmadik helyen áll a holland az abu-dzabi idényzáró előtt. A japánok kiemelkedő eredményeik között jegyezhetik azt is, hogy 11 év után visszajuttatták a dobogóra a Toro Rossót, méghozzá kétszer is: a Német Nagydíjon Danyiil Kvjat, a két héttel ezelőtti interlagosi versenyen pedig Pierre Gasly révén jött össze a bravúr.

Ennek ellenére kérdéses volt, hogy a Honda a 2021-től kezdődő új korszakban is a Forma-1-ben marad-e, végül szerda délelőtt került pont a kérdés végére: a japán manufaktúra megerősítette, hogy a Red Bull-lal és a Toro Rossóval is hosszabbít.

Aston Martin Red Bull Racing on Twitter

We'll be #PoweredbyHonda in 2021! � The Team are delighted to confirm that we have extended our partnership to use Honda Hybrid power. @HondaRacingF1

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9515327056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása