F1 - HIVATALOS: TELJES A 2019-ES MEZŐNY!

d76f4cbb-f213-44d6-8265-58fe446fe839.jpg

Több hónapnyi várakozás után a Racing Point Force India csapata végül csak bejelentette, hogy Lance Stroll lesz Sergio Pérez csapattársa 2019-ben. Ezzel valószínűleg minden idők legrosszabbul őrzött titkára „derült fény”, de legalább teljes a jövő évi Forma-1-es rajtrács!

Minden emberi számítás szerint nem ez lesz a Braking News Motorsport négyéves fennállásának legolvasottabb cikke, ugyanis aki az elmúlt négy hónapot nem egy barlangban élte le, annak nem tartogatott semmilyen meglepetést a Racing Point Force India péntek délutáni közleménye, amiben megerősítették Lance Stroll érkezését.

2016 Forma-3-as Európa-bajnok tavaly mutatkozott be a Forma-1-ben, a Williams színeiben, azonban augusztus első napjaitól fogva még a vak is rózsaszínben látta a 20 éves kanadait, amikor bejelentették, hogy a csőd szélére került Force Indiát az édesapja, Lawrence Stroll vezette konzorcium mentette meg és egyúttal vette át.

„Ez egy hihetetlenül izgalmas kaland kezdete a Forma-1-es pályafutásomban. Már nagyon várom, hogy ezzel a sikeres és nagyszerű kultúrával rendelkező csapattal dolgozzak. Új kihívás ez a számomra, és már izgatott vagyok amiatt, hogy megragadhatom ezt az új lehetőséget” – nyilatkozott viszonylag szűkszavúan Stroll, akinek az eddigi legjobb eredménye egy 3. hely a 2017-es Azerbajdzsáni Nagydíjról.

A kanadait egyébként már láthattuk ezen a héten RPFI-s színekben, miután kedden és szerdán, az Abu Dhabi Nagydíjat követő évzáró gyakorláson pályára vitte a gárda VJM11-esét. Mindkét napon a harmadik legjobb időt futotta meg, előbb Sebastian Vettel és Valtteri Bottas, majd Charles Leclerc és Pierre Gasly mögött zárva.

„Örülök, hogy végre megerősíthetjük Lance érkezését, aki jövőre Sergio oldalán fog versenyezni. Ezzel egy igencsak izgalmas pilótafelállásunk lesz, ami kombinálja a fiatalságot, a tehetséget és a tapasztalatot. Lance mindössze csak 20 esztendős, de már van két Forma-1-es szezon a háta mögött, továbbá van egy dobogós helyezése és egy első soros rajtja” – tette hozzá a csapatfőnök, Otmar Szafnauer, aki aztán megköszönte Oconnak a két éven át tartó munkát: „Szeretném megragadni egyúttal a lehetőséget arra, hogy köszönetet mondjak Esteban Oconnak a csapaton belüli együttműködéséért, amit az elmúlt két szezon során tanúsított. A legjobbakat kívánjuk neki a jövőre nézve.”

Esteban Ocon, aki számára már az első napoktól fogva nyilvánvaló volt, hogy jövőre nem lesz maradása a Racing Point Force Indiánál, a Mercedes tartalékversenyzőjeként folytatja karrierjét.

Fotó: Racing Point Force India

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9514406342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása