F1 - OCON KVÁZI ELISMERTE, HOGY NEM LESZ MARADÁSA A FORCE INDIÁNÁL…

f1_grand_prix_belgium_qualifying_n5yzpmwifhzx.jpg

A Belga Nagydíj időmérő edzését követően egy igencsak érdekes beszélgetést kaptak lencsevégre Esteban Ocon és a ferraris Sebastian Vettel között, amelyben a francia – aki egyébként bravúros teljesítményének köszönhetően a harmadik helyről vághat neki a spái futamnak – elismerte, hogy a Force Indiánál végbement tulajdonosváltás következményeként hamarosan szedheti a sátorfáját…

A váratlan esőzések alaposan felborították a papírformát a belgiumi kvalifikáció zárószakaszában, ugyanis a várt Ferrari-tarolás helyett – a Magyar Nagydíjhoz hasonlóan – Lewis Hamilton elhalászta a pole pozíciót Sebastian Vettel elől, miközben a csőd széléről visszatáncolt Force India – amelynek a hétvégi részvétele csütörtökön dőlt el – kibérelte a második rajtsort Esteban Oconnal és Sergio Pérezzel.

Az időmérő edzés vége után a kamerák egy nagyon érdekes beszélgetést rögzítettek Vettel és Ocon között, amelyben a francia kertelés nélkül utalt arra, hogy záros határidőn belül el kell, hogy hagyja a Racing Point Force Indiát – a párbeszéd a következőképpen zajlott:

Vettel: Mi újság a következő évvel? Továbbra is semmi?

Ocon: Semmi.

Vettel: Mi, nem maradsz a Force Indiánál?

Ocon: Nem, elvették az ülésemet.

Vettel: Igen?! Kicsoda?

Ocon: Egyet tippelhetsz – az, aki megvette a csapatot!

Vettel: Ah, értem. És mi újság a másik üléssel?

Ocon: Igen, a másik ülés pénzt hoz a csapatnak [Sergio Pérez révén].

S könnyen megeshet, hogy a mai Ocon utolsó versenye a Force Indiánál, ugyanis a RaceFans.net arról számolt be szombat este, hogy Lance Stroll – akinek az apja által vezetett konzorcium vásárolta meg a csőd szélére került Force Indiát – csütörtökön Silverstone-ba, a csapat főhadiszállására utazik üléspróba céljából, amelyet követően, pénteken már nem a Williams gépét fogja terelgetni… A Force India szaklap kérdésére nem kommentálta a híreszteléseket.

Ezáltal egyre valószínűbb, hogy hamarosan sor kerül Robert Kubica hosszú-hosszú ideje vár visszatérésére, ugyanis amennyiben Stroll távozik még idén – márpedig erre napról-napra egyre nagyobb az esély –, teszt- és tartalékpilótaként a lengyel veszi majd át a helyét, és a 2010-es Abu Dhabi Nagydíj óta először indulhat futamon.

Sergio Pérez pedig a motorsport.com hasábjain elárulta, hogy már aláírt szerződése van a 2019-es szezonra, amelyet hamarosan hivatalosan is bejelent. S amennyiben nem igazolódnak be azok a sajtóspekulációk, miszerint a mexikói 2014 óta először csapatot váltva a Haashoz igazolt, jövőre Stroll - Pérez felállást láthatunk majd a Force Indiánál.

Az meg erősen kérdéses, hogy mi lesz Oconnal. Állítólag Stoffel Vandoorne helyére érkezhet a McLarennél, azonban a wokingi gyárlátogatás alkalmával a GP3-as bajnok francia számára kicsinek bizonyult a belga pilóta ülése…

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4414203343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása