F1 - VETTELÉ AZ ELSŐ TESZTNAP, RÄIKKÖNEN ÚJRA A SAUBERNÉL
Forma-1 2018: Abu Dhabi - Teszt, 1. nap

dtbggclxoaaap76.jpg

Annak ellenére, hogy a délelőtti etap folyamán még a falnak is nekiment Sebastian Vettel, a délutáni órákban összerakta a nap leggyorsabb körét Ferrarijával. Mindeközben Kimi Räikkönent 17 év után ismét sauberes színekben láthattunk, igaz, a finn és a svájci csapat második házassága nem túl fényesen, egy motorhibával kezdődött.

Noha vasárnap, az Abu Dhabi Nagydíjjal lezárult a 2018-as szezon, a munka nem ért véget a csapatok számára, és egy kétnapos teszt keretein belül valamelyest már megkezdhették a készülést 2019-re.

Az első Emirátusok-beli tesztnap délelőtti szakaszában Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Mercedesszel, 1:37.231-es körével meg csak három tizeddel maradt el csapattársa, Lewis Hamilton szombati pole-idejétől. A finn mögött Sebastian Vettel lett a második annak ellenére, hogy egészen sok időt kellett a garázsban vesztegelnie javítási munkálatok miatt, azt követően, hogy eltalálta a falat a hátsó szárnyával az 1-es kanyarral.

Több mint hét tizedmásodperces hátrányban Max Verstappen zárt, mindössze századokkal megelőzve Sergio Pérezt, aki a Racing Point Force India VJM11-esével a legszorgosabban gyűjtögette a kilométereket, összesen 61 kört megtéve. A mexikói mögött Nico Hülkenberg (Renault), George Russell (Williams), Sean Gelael (Toro Rosso), Lando Norris (McLaren), Kimi Räikkönen (Sauber) és Pietro Fittipaldi (Haas) zártak.

Fittipaldinak, aki először vezethetett F1-es autót, nem volt éppen problémamentes délelőttje: félre is kellett állnia a pályán majdnem két óra elteltével, ezzel előidézve egy újabb piros zászlós fázist, ami után már nem is gördült pályára, ugyanis a Haas-Ferrariban motort cseréltek.

A délután folyamán Sebastian Vettel aztán 1:36.812-vel átvette a vezetést, miközben Bottas és Verstappen nem tudtak javítani a köridejükön. Ellenben Lance Stroll feljött a harmadik helyre, akit bár még nem jelentettek be Sergio Pérez 2019-es csapattársaként a Racing Point Force Indiánál, kedden már pályára vihette a silverstone-i istálló gépét.

Pérez az ötödik helyre esett vissza, mögötte Norris és Hülkenberg, majd Fittipaldi végeztek. A brazil – aki többórányi kényszerszünetet követően még vissza tudott térni a pályára – mögött Robert Kubica zárt, aki két és fél tizeddel javította meg Russell köridejét, így a kilencedik lett. Kimi Räikkönen ugyan produktívan zárta a 2001 után az első sauberes napját, azonban az ugyanakkor egy műszaki hibával is ért véget, miután az utolsó órában egyszer csak megállt alatta a Ferrari-hajtású C37-es, de így is megelőzte Gelaelt.

Formula 1 on Twitter

For the first time in 17 years, Kimi Raikkonen is back at the wheel for @SauberF1Team... #F1Testing https://t.co/gHGsTMnJIW

A holnapi nap tartogat számunkra érdekességeket, mivel Leclerc bepattan a Ferrariba, Gasly a Red Bull-ba, Sainz a McLarenbe, Kvyat meg visszatér a Toro Rossóhoz.

Az első tesztnap végeredménye:

image_5.jpg

Fotó: Scuderia Ferrari / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4914397336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása