F1 - LECLERC BEHÚZTA A MÁSODIK TESZTNAPOT, BÚCSÚZNAK A 2018-AS AUTÓK
Forma-1 2018: Abu Dhabi - Teszt, 2. nap

102.JPG

Charles Leclerc már az első ferraris napján gyorsabbnak bizonyult számottevően rutinosabb kollégája, Sebastian Vettel keddi köridejénél.

Abu Dhabiban a szerdai, második tesztnappal elérkezett a 2018-as Forma-1-szezon hattyúdala, azaz legközelebb már csak az újévben, az előszezoni gyakorlások alkalmával fogunk újra mozgásban lévő F1-es masinákat látni. A nap fénypontja kétségkívül az volt, hogy Charles Leclerc immár állandó pilótaként vihette pályára a Ferrari versenygépét – a monacói egy erős felütéssel kezdett Maranellóban: 1:36.559-es körével már délelőtt adott három tizedmásodpercet Sebastian Vettel etalonidejének, de a délutáni órákban sem engedte el magát, végül 1:36.450-ig tornázta le az idejét.

A GP3 2016-os és a Forma-2 2017-es bajnoka ezzel közel másfél másodpercet adott Pierre Gaslynak, aki szintén úgy érezhette magát, mint aki az első napját tölti az iskolában, ugyanis immár Red Bullos színekben hagyta el a garázst, annak lévén, hogy jövőre már ő lesz Max Verstappen csapattársa. A francia mögé Lance Stroll ért oda a Racing Point Force India gépével, mindössze pár századdal elmaradva Gasly körétől.

Valtteri Bottas negyedik lett a Mercedesszel, miközben Carlos Sainz első mclarenes napját az ötödik helyen és a második legmagasabb körszámmal (150) zárta, Artem Markelov pedig a hatodik legjobb időt futotta meg a Renault-val. Az orosz pilóta – akiről azt rebesgetik, hogy jövőre a Super Formulában folytathatja pályafutását, annyira, hogy a december 5-6-án esedékes, suzukai újoncteszten részt is vesz majd a Team LeMans színeiben – mögött, a mezőny második felét a két williamses fogta szendvicsbe.

George Russell hetedik lett 1:38.802-vel, miközben Robert Kubica ezúttal nem igazán futott érdemi köröket. Közöttük a Toro Rossóhoz visszatért Daniil Kvyat, a Haas-Ferrarival pályára lépő Louis Delétraz és Antonio Giovinazzi végeztek – a frissen igazolt olasz pilótának nem igazán volt szerencséje a Sauber-Ferrarival a délutáni etapban, ugyanis a boxutca kijáratában le kellett tennie a C37-est.

A második tesztnap végeredménye:

image_1_1.jpg

Fotó: Mark Sutton / Sutton Images (Pirelli Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2114402500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása