F1 - OCON ÉS VANDOORNE 2019-TŐL A MERCEDESNÉL FOLYTATJÁK

stv_oco_merc_f12019.jpg

Noha állandó versenyzőit még a nyár folyamán megerősítette, az elmúlt napokban két bejelentést is elhintette a 2019-es idényhez kapcsolódóan a Mercedeshez: Stoffel Vandoorne szimulátorpilótaként, Esteban Ocon meg tartalékosként csatlakozik a brackley-i gárdához.

Még a nyáron eldőlt az, hogy jövőre sem változik a versenyzői felállás a Mercedesnél, miután gyors egymásutánban bejelentették Lewis Hamilton és Valtteri Bottas szerződéshosszabbítását. Ennek ellenére az elmúlt napokban két bejelentést is tett az ötszörös konstruktőri világbajnok együttes.

Csütörtökön kiderült, hogy Stoffel Vandoorne lesz a csapat szimulátoros pilótája, mialatt a Formula-E-s kötelezettségeinek is eleget fog tenni a HWA-nál versenyezve, aminek a helyébe a hatodik szezontól várhatóan a csillagemblémás gyártó lép majd.

„Izgalmas feladat lesz ez számomra, ugyanis továbbra is érintett maradok a Forma-1 világában, ráadásul világbajnoki környezetben. Ugyanakkor egy érdekes lépést is jelent, mivel biztos vagyok benne, hogy képes leszek friss ötletekkel szolgálni, és számomra is előnyös lesz az, hogy megfigyelhetem a különbségeket, hiszen idáig csak a McLarennel dolgoztam a Forma-1-ben” – kommentálta a hírt Vandoorne.

„Határozottan jó, hogy ezáltal megmarad a kapcsolat a Forma-1 világával, mert sohasem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő. Jó, hogy a Mercedesnél dolgozhatok, mivel így tudni fogják, mire vagyok képes” – tette hozzá a 2015-ös GP2-bajnok, aki az elmúlt két szezont a McLaren színeiben húzta le. – „Nem tudjuk, milyen változások következhetnek be a pilótapiacon a jövőben, nehéz megmondani ezt.”

Esteban Ocon igazolásáról meg maga a csapatfőnök, Toto Wolff számolt az Abu Dhabi Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján. A francia, aki 2015-ben bajnok lett a GP3-ban és az év végeztével elveszíti az ülését a Racing Point Force India csapatánál Lance Stroll-lal szemben, jövőre a Mercedes tartalékversenyzői posztját tölti majd be, miután nem csak a silverstone-iakkal, hanem a Renault-val, a McLarennel és a Williamsszel folytatott tárgyalásai során sem járt sikerrel.

„A terveink nyilvánvalóak, Esteban továbbra is szoros kapcsolatot fog ápolni a Mercedesszel, a tartalékosunk és a harmadik számú versenyzőnk lesz. Remélhetőleg tesztelni is tud majd a csapattal, ennek kapcsán majd felmérjük az előszezoni és a szezonközi lehetőségeinket. Mindenesetre sok időt fog a szimulátorunkban eltölteni” – mondta Wolff Ocon kapcsán.

„Jövőre is végig az F1-es paddockban leszek, és azon ügyködöm majd, hogy annyi kilométert megtegyek egy Forma-1-es autóval, amennyit csak lehetséges. A Mercedesszel együtt remek kilátásaink vannak 2020-ra a visszatérésemet illetően, így remélem, hogy a mostaninál erősebb formában térek majd vissza” – reagált a hírre Ocon, akinek némi szerencsére is szüksége lesz majd, mivel ahhoz, hogy speciel a Mercedes színeiben térhessen vissza a száguldó cirkusz rajtrácsára, szükség lesz arra is, hogy Valtteri Bottas gyenge szezont produkáljon, valamint arra, hogy a Williams színeiben debütáló George Russell ne sziporkázzon túlságosan.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3914389742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása