F1 - HIVATALOS: VÁLTOZATLAN FELÁLLÁSSAL VÁG NEKI A 2019-ES SZEZONNAK A MERCEDES

valtteri_bottas_canadian_f1_grand_prix_7txngdpmcl2x.jpg

Két nap, két bejelentés – pénteken délelőtt, alig egy órával a Német Nagydíj első szabadedzése előtt a Mercedes megerősítette, hogy a következő évben biztosan változatlan felállással lesz ott a rajtrácson, sőt Valtteri Bottas 2020-ra is opciós szerződéssel rendelkezik.

Mint az ismeretes, a tegnap délelőtti órákban a Mercedes bejelentette, hogy szerződést hosszabbít Lewis Hamiltonnal a 2019-es és a 2020-as szezonokra, azaz az újabb radikális szabályváltozások bevezetése előtt a két félnek ismét tárgyalóasztalhoz kell ülnie.

F1 - HIVATALOS: HAMILTON SZERZŐDÉST HOSSZABBÍTOTT A MERCEDESSZEL

A Német Nagydíjat megelőzően a Mercedes bejelentést tett Lewis Hamilton jövője kapcsán - a brit pilóta kétéves szerződéshosszabbítást írt alá, azaz 2020 végéig biztosan marad.

Ezen bejelentést követően pedig máris szárnyra kaptak annak kapcsán a különféle spekulációk, hogy hamarosan Valtteri Bottas szerződéshosszabbítását is bejelentheti a csapat. A Mercedes ezután a péntek reggeli órákat is hasonlóképpen indította, mint a csütörtöki napot, és egy, még aláíratlan szerződésről posztolt egy fényképet a Twitteren.

Mercedes-AMG F1 on Twitter

Announce...

A délelőtti órákban pedig a brackleyi istálló meg is erősítette azt, ami addigra már mindenki számára nyilvánvalóvá vált: 2019-re aláírt a csapattal Valtteri Bottas is, sőt a finn pilótának pályafutása során először lesz meg a lehetősége arra, hogy 2020-ra is kiterjessze a kontraktusát.

„Nagyszerű hír, hogy 2019-ben is a Mercedesszel fogok versenyezni, az pedig szintén szép, hogy pont itt, Hockenheimben jelenthettük be ezt – ez ugyanis nem csak a Mercedes hazai helyszíne, hanem az a pálya, ahol először nyertem együléses versenyautóval, még 2007-ben” – kommentálta a bejelentés hírét a 28 éves finn. – „Idén, egy teljes télnyi készülést követően, sikerült előrébb lépnem, és hiszek benne, hogy még sok mindent elérhetek. Igaz, idén nem voltunk valami szerencsések a versenyeken, de a csapat tisztában van a teljesítményemmel, ami egy kiváló jele annak, hogy bíznak bennem.”

„Élvezem a közös munkát a csapattal és azt, hogy Lewis csapattársa lehetek – jó, egyenes és őszinte a kapcsolatunk, emellett pedig mindkettőnk célja az, hogy jó eredményeket szerezzünk a Mercedesnek. Jelenleg pedig remek csatát vívunk egymással, úgyhogy így külön jó, hogy mindenkinek a jövője egyértelmű, aminek révén mostantól teljes mértékben a bajnoki harcra tudunk fókuszálni” – tette hozzá Bottas, aki a hivatalos sajtóközleményben arra is kitért, hogy a célja az, hogy továbbra is magas szinten teljesítsen.

valtteri_bottas_f1_grand_prix_austria_qualifying_5nzxc0xt6e8x.jpg

Toto Wolff, a Mercedes istálló főnöke számára örömteli, hogy sikerült szerződést hosszabbítania a csapatnak Valtteri Bottasszal, aki esetében nem csak a pályán, hanem az azon kívül is végzett munkájával is rendkívül elégedett: „Nagy örömmel tölt el minket, hogy meghosszabbíthattuk Valtteri szerződését egy újabb szezonra, így megerősíthetjük a hazai versenyünk előtt, hogy felállásunk változatlan marad 2019-re. Valtteri teljesítménye idén tökéletes és ha nem lett volna ennyire peches, akár még vezethetné is az egyéni bajnokságot.”

„Amikor meghoztuk a döntést, hogy megtartjuk Valtterit 2019-re, azt nem csak a kétségbevonhatatlan sebessége és munkamorálja miatt tettük, hanem a karaktere miatt is. Nyitott és bizalmas kapcsolatot ápol ugyanis mind a Mercedesszel, mind Lewisszal, bármiféle politikai játszma nélkül” – nyilatkozta még Bottas kapcsán Wolff. – „Ezek azok az összetevők, amelyekre szükséged van akkor, amikor erős riválisokkal harcolsz mindkét bajnokságban és ezek azok az értékek, amik jellemzők a csapat belső működésére is. Nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy Valtteri továbbra is a csapat tagja lesz, és már várjuk, hogy még több sikert élhessünk meg vele.”

valtteri_bottas_f1_grand_prix_austria_practice_m8tvpqkbgsxx_1.jpg

Az eddigi hivatalos bejelentések alapján így fest a Forma-1 2019-es rajtrácsa:

  • Ferrari: Sebastian Vettel, ???
  • Mercedes: Lewis Hamilton, Valtteri Bottas
  • Red Bull: Max Verstappen, ???
  • Renault: ???, ???
  • Haas: ???, ???
  • Force India: ???, ???
  • McLaren: ???, ???
  • Toro Rosso: ???, ???
  • Sauber: ???, ???
  • Williams: ???, ???

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4914124683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása