F1 - HIVATALOS: HAMILTON SZERZŐDÉST HOSSZABBÍTOTT A MERCEDESSZEL

lewis_hamilton_f1_grand_prix_great_britain_qyamdce2f6xx.jpg

A Német Nagydíjat megelőzően a Mercedes bejelentést tett Lewis Hamilton jövője kapcsán – a brit pilóta kétéves szerződéshosszabbítást írt alá, azaz 2020 végéig biztosan marad.

Több hónapon át csak a találgatások mentek a négyszeres világbajnok Lewis Hamilton győzelme kapcsán – van, aki úgy vélte, hogy biztosan szerződést hosszabbít, de azoknak a tábora is meglehetősen népes volt, akiknek meggyőződésük volt, hogy az év végén szögre akasztja a bukósisakot a brit pilóta.

Azonban a Német Nagydíj előtti csütörtökön a Mercedes megerősítette, hogy Lewis Hamilton aláírt hozzájuk 2020 végéig – a brit, aki 2014-ben, 2015-ben és 2017-ben is csúcsra vitte a brackleyi gárdát, úgy nyilatkozott a hosszabbítás kapcsán, hogy nem kellett haboznia sem annak kapcsán, hogy elkötelezze-e magát további két évre: „Ez a szerződéshosszabbítás pusztán formalitás volt onnantól fogva, hogy a tél folyamán leültem beszélgetni Totóval. Viszont jó, hogy ezt már írásban is rögzítettük és be is jelenthettük. Már több mint 20 éve ugyanis része vagyok a Mercedes családjának és sosem voltam ilyen boldog a csapattal, mint mostanság.”

„A pályán és azon kívül is azonos hullámhosszon vagyunk és már nagyon várom, hogy még több győzelmet szerezzek a jövőben. Magabiztos vagyok annak kapcsán, hogy a következő esztendőkben is a Mercedes lesz a legjobb hely” – tette hozzá Hamilton.

lewis_hamilton_f1_grand_prix_great_britain_fpdgfcgbbi-x.jpg

„Onnantól fogva Lewishoz igazodtunk, hogy a tavalyi év végén elkezdtük ezen kontraktus részleteinek megtárgyalását. Természetesen és érthető módon igencsak sok érdeklődés és spekuláció övezte az egész folyamatot, így örömteli, hogy pontot tehettünk ennek a végére és megejthettük a bejelentést” – kommentálta a hírt a Mercedes főnöke, Toto Wolff, aki aztán hozzátette, hogy a végleges dokumentumok csak ezen a héten kerültek aláírásra: „A végleges szerződést ezen a héten írtuk alá, mert nem akartuk tovább várakoztatni a nagyérdeműt. Lewisról pedig már sok minden nem tudok elmondani, ami ne hangzott volna el korábban: ő minden idők egyik legjobbja, a pályán elért eredményei pedig önmagukért beszélnek.”

A motorsport.com értesülései szerint a Mercedes hamarosan meghosszabbíthatja Valtteri Bottas szerződését is.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6314122867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása