Páros lábbal ugrik a jövőbe a Cadillac

A Cadillac mind az amerikai sportautó-bajnokságban, mind pedig az endurance-világbajnokságban is indulni fog új hiperautójával. Kiderült a visszatérés pontos időpontja is többek között.

cadillac-racing-lmdh.jpg

Újabb gyártó kötelezte el magát az endurance-világbajnokság hiperautó-géposztálya iránt: csatlakozva az Acurához, az Audihoz, a BMW-hez, a ByKolleshez, a Ferrarihoz, a Glickenhaushoz, a Toyotához, a Peugeot-hoz és a Porschéhez, a Cadillac is bejelentette, hogy 2023-ban bemutatkozik az új csúcskategóriában. A sorozat weboldala szerint ráadásul az amerikai gyártó ráadásul nemcsak a WEC-ben, hanem az IMSA WeatherTech sportautó-bajnokságban is rajthoz áll.

„Izgatottsággal tölt el minket, hogy 2023-tól a nemzetközi motorsport csúcskategóriájában, az LMDh-ban indulunk” – mondta a bejelentés kapcsán Rory Harvey, a Cadillac globális alelnöke. – „A motorsport világához hasonlóan a Cadillac is átáll az alternatív hajtásra, ami a jövőt jelenti. Az LMDh-szabályok hibrid jellege segíti a technológiai átállás áthidalását a teljesen elektromos jövőnk irányába.”

A Cadillac a Dallarával közösen építi meg új autóját, melynek LMP2-es specifikációjú karosszériájának alapjain húzta fel a jelenlegi DPi-V.R-t, mely a márka legsikeresebb modelljévé lépett elő az elmúlt években, 22 győzelemmel, amiből négyet a daytonai 24 óráson szereztek 2017 óta. A General Motors alá tartozó márka azt is elárulta, hogy a hiperautós programban két csapatot is bevon, ezek a Chip Ganassi Racing és az Action Express Racing lesznek.

A bemutatkozásra várhatóan a 2023-as daytonai egynaposan kerül sor, ami a tervek szerint a WEC és az IMSA közös fordulója lesz. A Le Mans-i 24 órásra ezzel szemben 2002 után először tér majd vissza a Cadillac. Leendő autójukat egy látványterven már meg is mutatták az amerikaiak, lásd nyitóképünkön.

Fotó: Cadillac / GM Design

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6016669674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása