WEC: Maroknyi ex-F1-es a Peugeot felállásában

Ismertette hatfős csapatát a Peugeot: az endurance-világbajnokságba 2022-ben visszatérő francia márka névsorában Kevin Magnussen, Paul di Resta és Jean-Éric Vergne neve is megtalálható.

front-final2_sans_logo.jpg

2019 novemberében jelentette be a Peugeot, hogy a következő, 2022-ben kezdődő érában visszatér az endurance-világbajnokságba, az új szabályrendszerre tervezett hiperautóját ennek megfelelően tavaly be is mutatta. A francia márka hétfői sajtótájékoztatóján pedig arra is fény derült, kik lesznek a Peugeot versenyzői. A felállásban kapásból szerepel három korábbi Formula–1-es versenyző, a Haastól elbocsátott, majd a Chip Ganassi Racing IMSA-felállásában újra munkára lelő Kevin Magnussenhez, Paul di Restához és a kétszeres Formula–E-bajnok Jean-Éric Vergne-hez Loïc Duval, Gustavo Menezes és Mikkel Jensen csatlakoznak. Valamennyien rendelkeznek tapasztalattal a hosszútávú versenyzés világából – Duval például Le Mans-ban is nyert –, ugyanez igaz James Rossiterre is, akire tartalék- és szimulátorversenyzőként számítanak a csapatnál.

01_groupe-2.png

Arról később adnak tájékoztatást, hogyan osztja el versenyzőit a Peugeot. Jean-Marc Finot, a Peugeot új anyacégének, a PSA és a Fiat Chrysler egyesüléséből létrejött Stellantis vezérigazgatója a projekt egyik alapkövének nevezte, hogy minőségi felállását alkot a Peugeot-nál bejelentett hét versenyző. Tíz pilóta szerepelt eredetileg a franciák listáján, Finot elmondása szerint a kiválasztásnál a versenyzői kvalitások mellett figyelembe vették, hogyan kötődnek egymáshoz, a gondolkodásukat, valamint – a csapatmunka szempontjából – motiváló és segítő képességeiket is, mondván, az emberi tényezők komoly szerepet játszanak az endurance versenyzésben. „Mindemellett arról is meg akartunk győződni, mennyire elkötelezettek, nálunk ugyanis ez a prioritás, nem csak az, ami az önéletrajzukban szerepel” – tette hozzá.

Olivier Jansonnie, a projekt technikai igazgatója szóba hozta, a sebesség, a kiegyensúlyozottság és a megbízhatóság is a fő szempontok listáján szerepelt, hogy összekovácsolt, mégis változatos pilótafelállással térhessenek vissza, mely a hibrid hajtásláncok fejlesztésében is rendelkezik jártassággal.

Fotó: Peugeot Sport Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7916420118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása