WEC: A Porsche is eldöntötte, visszatér Le Mans-ba

A stuttgarti márka 2023-tól újra versenyezni fog az endurance-világbajnokságban, az Audival együtt az LMDh-projekt mellett tette le a voksát.

m20_5661_fine.jpg

Utoljára 2017-ben versenyzett a WEC-ben a Porsche, azokban az években a stuttgarti gyártó sikert sikerre halmozott 919 Hybridjével. 2023-tól azonban visszatér az LMDh-szabályoknak köszönhetően a Porsche, mind a WEC-ben, mind pedig az észak-amerikai IMSA sportautó-bajnokságban indulni fog.

„Az új LMDh-kategóriának köszönhetően anélkül harcolhatunk összetett győzelmekért egy hibrid technikával Le Mans-ban, Daytonában és Sebringben, hogy bankot kellene robbantanunk” – kommentálta a közép-európai idő szerint éjfélkor robbant bombahír Oliver Blume, a Porsche vezérigazgatója. – „A projekt rendkívül vonzó a Porschének, hiszen az endurance-versenyzés része a DNS-ünknek.”

Jelentős változásoknak néz elébe a következő években a WEC, az LMDh- és a hiperautók érkezésével újra megugrott a gyártók érdeklődése a sorozat iránt. A nagyjából 1000 kilogrammos és 680 lóerős autókat felvonultató LMDh-kategóriában indul majd a Volkswagen-csoport másik márkája, a Formula–E-ből a következő szezon végén kiszálló Audi is, míg a Toyota és a Peugeot a hiperautó-szabályrendszernek megfelelő autót ad majd az endurance-vb csúcskategóriájába.

Fotó: Porsche AG

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4616345326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása