Bombahír a Ferraritól, hiperautóval is indul a WEC-ben

Szerdán a Ferrari bejelentette, hogy 2023-tól szintén csatlakozik az endurance-világbajnokság új, hiperautós csúcskategóriájához.

210262-cgt-24h-le-mans-2019.jpg

Sokak érdeklődését felkeltette a WEC új érája és vele együtt az LM Hypercar-kategória, ahogyan azt az Aston Martin, a Peugeot és a Toyota mellett több kisebb gyártó érdeklődése is mutatja. Ennek kapcsán tett bejelentetést a Ferrari is, melynek értelmében 2023-tól az LMH-ban is indulnak az olaszok. A Ferrari már régi ismerős mind a WEC-ben, mind Le Mans-ban, GT-programja révén az elmúlt időszakban is szerves részét képezte a bajnokságban – a csúcskategóriában viszont mintegy 50 év után tér majd vissza. Az viszont csak a későbbiekben derül ki, milyen autóval és versenyzőkkel indulnak majd.

Ugyan a Ferrari számára továbbra is a Formula–1 jelenti a fő prioritást, a királykategóriában 2021-től bevezetett, a következő években pedig tovább szigorodó költségcsökkentő intézkedések hatására más bajnokságok iránt is elkezdett érdeklődni, továbbá erőforrásaikhoz egy részét átcsoportosították ügyfélcsapatukhoz, a Haashoz. Egy ideig az IndyCar-részvételt is fontolgatták a maranellóiak, de nemrégiben leszögezték, hogy a tengerentúli program nem tartozik a közeljövőjükhöz.

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6316438196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása