F1: „Most komolyan, meg akar minket ölni?”

A közvetítésbe ugyan nem játszották be, de nem sok híja volt, hogy a Formula–1-es Azerbajdzsáni Nagydíj befutójánál összeakadjanak a Haas versenyzői. Mick Schumacher kiborult Nyikita Mazepin miatt – az esetet az FIA is vizsgálni fogja.

1018654491-lat-20210606-gp2106_120903_54i4452-837.jpg

A két héttel ezelőtti Monacói Nagydíjhoz képest nagyságrendekkel jobb volt a közvetítés minősége a hétvégén, egy pillanatról mégis lemaradtunk – pedig nem sokon múlt, hogy hatalmas balesettel végződjön a Formula–1-es Azerbajdzsáni Nagydíj, melyet az utolsó két körre – sokak által vitatott módon – indítottak újra.

Egy utólag megjelent, fedélzeti kamerás felvételből derült ki, hogy a célegyenesben Mick Schumacher még legyorsult Nyikita Mazepint, de miközben az orosz szitáló mozdulatokkal próbált védekezni, majdnem lenullázta mindkettejük futamát. A megmozdulás nem volt veszélytelen, hiszen 300 km/óra körüli tempóval haladtak, amekkoránál Lance Stroll és Max Verstappen balesete is történt.

Mazepin manőverét Schumacher hevesen gesztikulálva, káromkodva nyugtázta, amint átszelte a célvonalat, hét századmásodperccel hamarabb csapattársánál.

Őszintén, ez mi a f*sz volt? Most komolyan, meg akar minket ölni?

– fakadt ki a hétszeres világbajnok fia, amit versenymérnök nyugodtan vett tudomásul, tájékoztatva őt a verseny végéről.

Az orosz versenyző a verseny után azt nyilatkozta, hogy lemerült az akkumulátora, és csalódott a pozícióvesztés miatt. „Kicsit bosszant, hogy a célegyenesben buktam pozíciót a csapattársammal szemben” – idézi Mazepin gondolatait a RaceFans. – „Lemerült az akkumulátorom, ezért kicsit úgy éreztem magamat az autóban, akár egy utas, de ez van.”

Hozzátette, hogy a fékkel is voltak gondjai a verseny folyamán, ami miatt egyszer majdnem falnak is ment, de végül nem törte össze az autóját. Mindennek ellenére a 12-13. pozícióban zártak a Haas versenyzői, amivel messze idei legjobb eredményüket érték el, így a konstruktőri bajnokságban át is ugrották a Williamst.

Valamivel később szintén a RaceFans adta hírül, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség vet majd egy pillantást Schumacherék esetére, amit a verseny végi kavalkádban amúgy észre sem vettek. „Őszintén szólva, nyilvánvaló, hogy azt néztük, mi zajlik a mezőny elején, így én nem is láttam az incidenst, úgy pedig nem is akarom kommentálni” – mondta Michael Masi versenyigazgató.

Masi arra is kitért, hogy amennyiben szükséges, elbeszélgetnek a csapattal és versenyzőikkel. Ennél bőszavúbban nyilatkozott az eset kapcsán Günther Steiner: a Haas közleményében úgy fogalmazott a csapatfőnök, hogy egy félreértésből adódott az eset, és már túlléptek rajta.

Fotó: Zak Mauger / Motorsport Images (Haas F1 Team Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9216584762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása