F1: Egy csata és egy csapatutasítás is kimaradt a monacói közvetítésből, egy furcsa baleset azonban nem

Nem a leginkább körömrágós versenyként emlékezünk majd a Monacói Nagydíjra, az viszont annál maradandóbb, hogy nem volt ugyan sok belőlük, de sikerült lemaradni több érdekes történésről is.

1018628218-lat-20210523-gp2105_130639_56i0930-778.jpg

Egész hétvégén kritikák zöme zúdult a Formula–1 – pontosabban a monacóiak – közvetítőcsapatára, ugyanis a Monacói Nagydíjon sikerült lemaradni az érdekes mozzanatok zöméről, pedig a 78 körös körözgetés inkább hasonlított vonatozgatásra, mintsem versenyre.

Minden emberi számítás szerint előzésből is csak egyet, sárga zászlót pedig egyáltalán nem láthattunk a pályán, Sebastian Vettel és Pierre Gasly között azonban izgalmas csata bontakozott ki: amikor a négyszeres világbajnok kijött a bokszból és közben értékes pozíciókat nyert, lendületből jött az AlphaTauri franciája, de felfelé, a Massenet irányába kivédte a támadást az Aston Martin pilótája.

Csakhogy ezt nem láthattuk, mert épp ennek kezdetekor vágták be, ahogyan a másik Aston Martinnal Lance Stroll átkacsázott a kerékvetőkön az Uszodánál. Később az F1 Twitter-oldalára töltötték fel a kerék-kerék elleni csatát, hiánypótló jelleggel – íme, Vettel hátsó fedélzeti kamerájának felvétele:

Facebook-oldalunkon már este kalapunkat emeltük előtte, most pedig felvételről is megmutatjuk, ahogyan Mick Schumacher a Grand Hotel Hairpinben szúrt be Nyikita Mazepinnek:

Kétségkívül parádés, rég nem látott manővert mutatott be a német újonc – ezzel némileg feledtetve szombati hibáját –, amiről viszont lemaradtunk, és csak a nyilatkozatokból és egy-két, az internet bugyraiban megjelent onboard-felvételből rakhattunk össze, hogy Schumachernek motorgondjai voltak, majd egy csapatutasításnak is engednie kellett, így a Haasnál először fordult elő, hogy nem a hétszeres világbajnok fia végezett előrébb.

„Támadt egy kisebb problémánk néhány kör erejéig, ami miatt sajnálatos módon rengeteg időt veszítettem az előttem lévőkkel szemben, majd magam elé kellett engednem Nyikitát is, előtte ugyanis nem sikerült orvosolnunk a problémát” – mesélte a Haas közleményében Schumacher. „Utána már elég jó volt a tempónk, tartottuk a középmezőnyt, ami jó volt, majd utolértük Nyikitát. Nem cseréltük azonban vissza a pozíciókat, ami érthető is volt, mert mögöttünk voltak gyorsabb srácok, és figyelnünk kellett a kék zászlókra.”

Volt azonban egy pillanat, amit láthattunk, de roppant szemfülesnek kellett lenni hozzá. Nem feltétlenül volt köze a pályán történtekhez, valaki mégis kiszúrta, hogy egy fotós az Alagút kijáratánál beejtette a pályára az objektívét, méghozzá a sikán előtti belső ívre esett a drága munkaeszköz. Az nem derült ki, hogy az objektív megúszta-e ép bőrrel az esetét, vagy az, hogy a fotós visszakapta-e legkésőbb a leintést követően.

Fotó: LAT Images / Haas F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8816570542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása