Exkluzív: Akár Tassiéknak is kedvezhet a csapatutasítás

A csapatutasítások szempontjából kulcsfontosságú lesz a 2021-es WTCR-szezon első két hétvégéje a Hondánál: Tiago Monteiro szerint csak a pilótákon múlik, hogy ki tudják-e maguknak harcolni a kivételezett státuszt, amit Tassi Attila szerint tisztelni kell. A magyar versenyzővel a tanulásról és az edzésről is beszélgettünk.

36864164cacfd2afccc1a540b7c879d4.jpg

A WTCR előszezoni online médianapja folyamán számos versenyzővel beszélgettünk, szinte feldolgozhatatlan mennyiségű anyag készült, de folytatjuk a sort: Michelisz Norbert és Boldizs Bence után Tassi Attilát is kikérdeztük. A magyar versenyző korábban már elmondta, hogy keményen megnyomta ezt a telet, hogy idén már a futamgyőzelem is összejöjjön neki – ugyanakkor azt is hangsúlyozta, továbbra is a tanulófázisban van, noha már harmadik WTCR-évét kezdi a hétvégén.

„Nagyon nehéz egy-egy külön területet kiemelni, mert sok apró dolog van, amit meg kell tanulnom és amiben javulnom meg, mert nincs még elég tapasztalom. Ugyanakkor a lehető legjobb helyzetben vagyok, mert jó csapattársaim vannak, így mindenem megvan ahhoz, hogy fejlődjek” – jelentette ki a Münnich Motorsport magyar versenyzője annak kapcsán, miben kellene javulnia meglátása szerint.

Boldizshoz hasonlóan Tassi is változtatott az edzésein, elmondása alapján naponta 3,5-4 órát edzett az aragóniai szezonzáró után. „Számottevő változás volt ahhoz képest, ahogyan a korábbi években edzettem” – tette hozzá a Braking News Motorsportnak. – „Határozottan erősebbnek érzem magam. Emellett az eddigi tesztek során úgy éreztem, sokkal jobban tudok koncentrálni, emellett sokkal könnyebb megmaradni az autóban, még akkor is, ha hőség van benne. Semmit nem vesz el a koncentrációmból. De majd meglátjuk a versenyeken.”

3f1e9cecf05d9f58048e80246c3aa82d_1.jpg

Tavaly két dobogóval kezdte az évet Tassi – idén is kulcsfontossággal bírhat a szezonkezdés a továbbiak szempontjából. | Fotó: Clément Marin / DPPI (FIA WTCR Media)

Az elmúlt évek folyamán a csapatutasítások meglehetősen elharapództak a WTCR-ben. Mint ismeretes, tavaly a Honda meglehetősen korán beállt Esteban Guerrieri mögé, attól a ponttól fogva az argentint támogatta valamennyi márkatársa, köztük Tassi, aki még a szezonzáró hétvégén is félrehúzódott, holott akkor már „csak” az összetett dobogó volt a tét. „A csapatutasítások azok csapatutasítások, tiszteletben kell tartanunk őket” – húzta alá az erre irányuló kérdésünkre válaszolva Tassi.

„Tavaly valóban elég korán, már a második hétvégén eljött ez a pont, de tudtuk, hogy csak hat szezonból áll a szezon, ami nem túl hosszú, a szokásosnál jóval rövidebb” – folytatta a 21 éves magyar pilóta, aki azt is megjegyezte, hogy amennyiben ők szerepelnek kiemelkedően az első két hétvégén, hasonló támogatásban részesülhetnek. „A csapatutasítást azonban tisztelni kell, azt gondolom” – nyomatékosította.

Tassi csapattársa, Tiago Monteiro is védelmébe vette a csapatutasításokat, mondván egy gyári csapatnál követni kell a szabályokat, melyek már a szezon legelején világosak mindannyiuknak. „Rajtunk múlik, hogy erősebbek vagyunk-e a szezon elején, és tudunk-e annyi pontot gyűjteni, amennyit csak lehet, utána minden másképp lesz” – nyilatkozta az egykor a Formula–1-ben is megfordult portugál.

„Pályafutásom során mindkét helyzetben voltam már, néha nekem dolgoztak a csapattársaim” – folytatta Monteiro, majd rövidre zárta a kérdést: „Ez így működik ebben a sportban, ezek a szabályok.”

Nyitókép: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5616580402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása