Hivatalos: Újra változik az F1-es versenynaptár

Az elmúlt hetek híreszteléseit megerősítve szerdán bejelentették, hogy Montreal helyett Isztambulba látogat el a Formula–1 mezőye június közepén.

gp2014_125227_69i4794-large.jpg

Már hetekkel ezelőtt is arról szólt a fáma mind a hazai, mind a nemzetközi sajtóban, hogy nem ússza meg az Ausztrál és a Kínai Nagydíj elhalasztával a koronavírus-járvány miatti naptárvariálások sorát a Formula–1. A szerda késő délutáni órákban be is futott a híreszteléseket megerősítő bejelentés, miszerint 2020 után 2021-ben is elmarad a Kanadai Nagydíj, helyette pedig a Török Nagydíjat rendezik meg. Időpont szempontjából nem érinti komolyabban a menetrendet a változás, az év hetedik futamát változatlanul a június 12-13-i hétvégén tartják.

Azért döntöttek ezúttal is a montreali verseny törlése mellett, mert az országba érkezve 14 napos karantén várt volna a mezőnyre, ami logisztikailag kivitelezhetetlen lett volna, hiszen az eredeti menetrend szerint Kanada mindössze egy héttel követte volna Azerbajdzsánt. Ezzel párhuzamosan megerősítették, hogy két évvel meghosszabbították a Kanadai Nagydíj szerződését, így 2031-ig biztosított a verseny jövője. Akik jegyet váltottak a tavalyi vagy az idei futamra, azoknak jövőre is érvényes a belépőjük, de visszatérítést is kérhetnek.

Tavaly is beugró helyszínként szerepelt Törökország az F1-es versenynaptárban: 2011 óta először látogatott el az Isztambul Parkba a száguldó cirkusz, ahol Lewis Hamilton esős káoszfutamot nyerve szerezte meg hetedik világbajnoki címét, ezzel beállítva Michael Schumacher rekordját.

Így fest a módosított 2021-es F1-es versenynaptár:

Fotó: Glenn Dunbar / Motorsport Images (Racing Point F1 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5316516186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

body_andras 2021.04.29. 09:25:26

Lehetne egy kérésem? Twitteres tartalom megosztásánál tegyünk be képet, screenshotot, aztán szerzői jogoknak eleget téve belinkelhetjük alá a twitter oldal hivatkozását. Baromi zavaró különböző eszközökön, hogy a fontos információt, ami a csalogató címmel idevonzott, egy twitter bejegyzésbe van rejtve, tovább kell lépni, be kellene jelentkezni, stb. Ez csaj egy tipp a jövőre, jóindulatból írom.

gigabursch 2021.04.29. 20:26:04

@body_andras:
Főleg Twitter negatívak számára...

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása