F1: Szinte biztos, hogy idén is elmarad a Kanadai Nagydíj

Az Emilia-romagnai Nagydíj helyszínéről érkező sajtóértesülések szerint már azt is tudni, mely pályák vehetik át Montreal helyét a 2021-es Formula–1-es versenynaptárban.

large-2019_canada_grand_prix_sunday_17.jpg

Több helyszínen – köztük a Hungaroringen – már abban reménykednek, hogy minél több néző beengedése mellett tudnak Formula–1-es futamot rendezni, addig az elmúlt napokban több nemzetközi orgánum is lehozta, hogy 2020 után 2021-ben is elkaszálhatják a Kanadai Nagydíjat a koronavírus-járvány miatti szigorú intézkedések. Beutazáskor ugyanis kéthetes karanténkötelezettség várna a mezőnyre, a zárt kapus verseny pedig jelentősen megdobná a rendezési költségeket.

Az imolai paddockban gyűjtött – szigorúan pletykaszintű – hírek alapján szinte már eldőltnek tekinthető Montreal kiesése – jelentette az Emilia-romagnai Nagydíj helyszínéről a Formula.hu. Úgy tudni, már két pályát is kiszemeltek a kanadai helyszín kiváltására: a Hockenheimring és Isztambul egyaránt esélyes a beugrói státuszra, melyet utóbbi már a minden értelemben rendkívüli tavalyi szezon folyamán is betöltött, míg előbbi helyszínen utoljára két éve rendezték meg a Német Nagydíjat.

A Kanadai Nagydíjat eredetileg június 13-án rendeznék, illetve rendezték volna meg, amennyiben helytállóak a fenti értesülések. A Formula.hu értesülései szerint a május 2-i Portugál Nagydíj előtt sor kerülhet még a hivatalos bejelentésre a szezon hetedik versenye kapcsán.

Fotó: Antonin Vincent / DPPI (Alfa Romeo Racing Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2616502072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása