F1: Teltházas Magyar Nagydíjban reménykedik a Hungaroring

A Magyar Nagydíj szervezői bíznak benne, hogy feltölthetik nézőkkel a lelátókat az augusztus eleji versenyen, azonban könnyen előfordulhat, hogy ennek a védettségi igazolvány lesz a feltétele.

budapestsunday5.jpg

Tavaly – ahogyan a legtöbb versenyt a szezon folyamán – zárt kapuk mögött rendezték meg a Formula–1-es Magyar Nagydíjat, csakúgy, mint a WTCR és a kamion-Eb versenyeit tömörítő Super Racing Fesztivált a Hungaroringen. Amennyiben beigazolódnak a szervezők reményei, radikális változás állhat be az idei évre, a 36. Magyar Nagydíj így akár teltházas is lehet, hasonlóan a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseihez, a járványügyi korlátozások szigorú betartása mellett.

A hungaroring.hu ugyanakkor hozzáteszi, a nemzetközi és a hazai trendek alapján elképzelhető, hogy ez csak védettségi igazolvány lesz lehetséges, erről viszont még nem született végleges döntés, az egyeztetések folyamatosan zajlanak az illetékes hatóságokkal, mindenesetre javasolják a védőoltás felvételét. Amennyiben pedig a járványhelyzet nem teszi lehetővé a nézők fogadását, visszaváltják a megvásárolt jegyeket, ahogyan az az előző évben is történt.

Hasonló koncepció merült fel a napokban a Brit Nagydíj esetében, míg a Monacói Nagydíjat nagyjából 40-50%-os kapacitással tervezik lebonyolítani. Néhány hete a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt úgy fogalmazott, még egy olyan évet, mint a tavaly, nem bírna ki a pálya, hiszen, mint arról korábban beszámolt, a járvány hatására gyakorlatilag az összes bevételüktől elestek.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3516501234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása