Hivatalos: Elhalasztják az F1-es nyitányt, visszatér Imola

Az elmúlt napok spekulációözöne után a hivatalos megerősítés is megérkezett arról, hogy őszre halasztják az Ausztrál Nagydíjat, így Bahreinben kezdődik az év, a mezőny pedig idén is ellátogat Imolába.

_r3i8075-large.jpg

További részletek hamarosan!

Meglepőnek aligha mondhatnánk a Formula–1 kedd reggeli bejelentését, hiszen már napok óta a levegőben lógott, most pedig meg is erősítették az Ausztrál és a Kínai Nagydíj posztponálását, így a tervezettnél egy héttel később, március 28-án rajtol a 2021-es idény a Bahreini Nagydíjjal. Az ausztrál hatóságokkal együttműködve a melbourne-i fordulót november 18-21-ére halasztották, így az eredeti időpontnál nyolc hónappal később rendezhetik meg, ha az akkori járványhelyzet engedi.

Egyelőre kérdéses, mikor kerül sor a Kínai Nagydíj pótlására, a bajnokság közleménye szerint folyamatosak az egyeztetések a promóterrel és az illetékes hatóságokkal. Annak köszönhetően, hogy a sanghaji versenyt is jó esetben csak az év második felében rendezhetik meg, Imola újra helyet kap az F1-es versenynaptárban, valószínűleg az FIA Motorsport Világtanács is jóváhagyja az Autodromo Enzo e Dino Ferrari beemelését.

large-2020_emilia_romagna_grand_prix_saturday.jpg

Idén is versenyezni fog a mezőny a tavaly, 14 év kihagyás után visszatért Imolában.

Ugyanúgy egy méretes kérdőjel ékeskedik a május 2-i időpont mellett, az F1 ez esetben is későbbre ígért bejelentést. Az viszont biztos, hogy az átszervezésekkel sűrűbbé válik a versenynaptár őszi szakasza, a Brazil, a Szaúd-arábiai és a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj is új időpontot kapott – annak értelmében, előbbi egy héttel korábbra, utóbbi kettőt pedig egy-egy héttel későbbre csúsztatták, az idei szezon is csak szűk két héttel a karácsonyi ünnepek előtt, december 12-én ér majd véget.

Ezzel újabb tripla forduló alakult ki, ugyanis így az amerikai, mexikói és brazil versenyek egymást követik majd. A Magyar Nagydíj időpontja nem változott az átszervezések közepette, a jelenlegi tervek szerint augusztus 1-jén fog a Hungaroringen versenyezni a Formula–1 – az F3-mal és a W Seriesszel karöltve.

large-2020_australian_grand_prix_wednesday_2.jpg

Ezúttal is ellehetetlenült az Ausztrál Nagydíj márciusi rendezése.

„Sűrűn alakult az év eleje a Formula–1-es számára, ugyanakkor örömmel erősítjük meg, hogy a versenyek száma változatlan maradt” – szólalt meg a fejlemények kapcsán Stefano Domenicali, az F1 újdonsült elnök-vezérigazgatója. – „A világjárvány egyelőre nem engedi, hogy életünk visszatérjen a normális kerékvágáshoz, de 2020-ban első nemzetközi bajnokságként mutattuk meg, hogy biztonságosan tudunk visszatérni a versenyzéshez, megvan a szükséges tapasztalatunk ahhoz, hogy véghez vigyük terveinket az idei szezonban.”

Domenicali remek fejleményként könyvelte el, hogy máris találtak másik időpontot az Ausztrál Nagydíjnak, míg Imola visszatérése izgatottsággal tölti el. Az f1.com-on hangsúlyozzák, arra számítanak, idén már a rajongók is visszatérhetnek a lelátókra, a tehetősebb, exkluzív vendégek pedig a Paddock Clubba. Arról nem tett említést a közlemény, hogy a szezon eleji tervekkel együtt változna az előszezoni teszt helyszíne is, pedig annak Bahreinbe történő átköltöztetése evidens lenne.

Így fest az átalakított F1-es naptár:

Fotó: Joe Portlock / Motorsport Images (Racing Point F1 Media), Joao Filipe, Antonin Vincent / DPPI (Alfa Romeo Racing Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4116385366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása