Apja nyomdokaiba lép Emerson Fittipaldi 14 éves fia

Dániában kezdi formulaautós karrierjét a fiatalabbik Emerson Fittipaldi.

emerson-fittipaldi-sr-jr-sauber.jpg

Az elmúlt években egyre gyakrabban hallhattuk a Fittipaldi nevet a formulaautózásban, ám mind a Haas tartalékversenyzői pozícióját betöltő, tavaly két F1-es futamon is induló Pietro, mind pedig a vártnál sikertelenebbül alakult F3-as idény után Amerikába visszatérő Enzo „csupán” a kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi unokája.

Most viszont Emerson Fittipaldi 14 éves fia is nekivág a formulaautózás szamárlétrájának, néhány évnyi gokartozás után a dán Formula–4-es bajnokságban ejti meg bemutatkozását idén. Az április végétől október elejéig tartó szezon folyamán 21 versenyen fog rajthoz állni, amellett, hogy már tavaly óta tagja a Sauber Academynek, mely olyan ifjoncokat tud még a soraiban, mint az F2-es debütálása előtt álló Théo Pourchaire vagy Dexter Patterson.

„Már várom, hogy elkezdjem formulaautós pályafutásomat, és megismerkedjek a dán versenypályákkal. Ugyanakkor sok mindent nem tudok Dániáról, így az ottani szériákról és pályákról sem, viszont hiszek abban, ez egy jó lehetőség arra, hogy skandináv versenyzőktől tanuljak, így már nagyon várom” – idézi a közlemény Emerson Fittipaldi Jr. szavait.

Fotó: Sauber Academy

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr516474004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása