Az F2-ben folytatja a Ferrari távozó bajnoka

Közvetlenül a Formula–1 előszobájába igazolt a Regionális Formula Európa-bajnokságban tavaly még financiális pengeélen táncoló Gianluca Petecof, a Campos Racing versenyzője lesz. Honfitársa és jó barátja, Enzo Fittipaldi szintén elhagyta az FDA-t.

petecof_gianluca_race_3_10.jpg

Két sokkoló bejelentéssel zárta a 2020-as, illetve kezdte a 2021-es évet Gianluca Petecof: a Regionális Formula Európa-bajnokság tavalyi bajnoka előbb a Premától, majd a Ferrari juniorakadémiájáról való távozásáról adott hírt, utóbbi bejelentéshez hozzáfűzve, hogy választ ad a „Hogyan tovább?” kérdésre. Instagram-oldalán vasárnap már jelezte a bejelentés közeledtét, Petecof hétfőn délután meg is erősítette, hogy a Formula–2-ben folytatja pályafutását, ahol a Campos Racinggel írt alá. A Ralph Boschung csapattársaként bemutatkozó brazil először a bahreini előszezoni teszteken, márciusban vezethet F2-es autót.

„Megtisztelő a tudat, hogy a nagyszerű Adrian egyik utolsó kívánsága az volt, hogy én üljek a Campos autójába, ez pedig minden eddiginél nagyobb motivációt ad nekem” – utalt a 18 éves brazil Adrian Campos alapító-csapattulajdonos tragikusan hirtelen halálára a Campos Racing közleményében. – „A Campos Racing győztes kultúrával bír, a csapat DNS-ében van, hogy egyedi lehetőséget kínáljon fiatal versenyzőknek. Alig várom, hogy megkezdjük a közös munkát, és az én példám is újra őket igazolja.”

gianluca_petecof1.jpg

Minden kétséget kizáróan meglepő Petecof bejelentése, ugyanis sokan arra számították, hogy visszatér Brazíliájába, miután anyagi okok miatt még az sem volt biztos tavaly, hogy egyáltalán befejezheti az évet a Regionális Formula Európa-bajnokságban, amit végül Charles Leclerc öccsét, Arthurt néhány ponttal megelőzve nyert meg.

Petecof bejelentésével tovább fogyatkozott a szabad F2-es ülések száma: az UNI-Virtuosi Racingnél, az ART Grand Prix-nél és az MP Motorsportnál egy-egy üres hely akad, a Charouz Racing Systemnél és a Tridentnél még mindkettő betöltetlen. A Formula–2-es szezon a Formula–1-essel egyszerre veszi kezdetét 2021-ben, a március 27-28-i Bahreini Nagydíj hétvégéjén.

Így fest jelenleg a Formula–2 2021-es mezőnye:

  • Prema Racing: Robert Svarcman (orosz, #1), Oscar Piastri (ausztrál, #2)
  • UNI-Virtuosi Racing: ???, Felipe Drugovich (brazil, #4)
  • Carlin: Dan Ticktum (brit, #5), Jehan Daruvala (indiai, #6)
  • Hitech Grand Prix: Liam Lawson (új-zélandi, #7), Jüri Vips (észt, #8)
  • ART Grand Prix: ???, Théo Pourchaire (francia, #10)
  • MP Motorsport: ???, Lirim Zendelli (német, #12)
  • Charouz Racing System: ???, ???
  • DAMS: Roy Nissany (izraeli, #16), Marcus Armstrong (új-zélandi, #17)
  • Campos Racing: Ralph Boschung (svájci, #20), Gianluca Petecof (brazil, #21)
  • HWA Racelab: Matteo Nannini (olasz, #22), Alessio Deledda (olasz, #23)
  • Trident: ???, ???

Egy újabb brazil hagyja el a Ferrarit

Mindeközben – a Petecoffal egyébként jó barátságot ápoló – Enzo Fittipaldi is távozott a FDA-tól – jelentette be délután a kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi unokája, aki tavaly az F3-ban versenyzett a HWA-nál. A 19 éves brazil viszont tényleg visszatér a tengerentúlra, ahol az Indy Pro 2000 nevelősorozatban fog indulni az Andretti-RP Motorsport felállásában. Fittipaldi háláját fejezte ki Instagram-bejegyzésében a Ferrari-akadémiának, fő céljának pedig továbbra is az F1-et, illetve az IndyCart tartja.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

ENZO FITTIPALDI (@enzofitti) által megosztott bejegyzés

Fotó: ACI Sport, Campos Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr816420180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása