Brazil bajnoka is elhagyja a Ferrari F1-es pilótaneveldéjét

Giuliano Alesi után újabb fiatal tehetség jelentette be, hogy távozik a Ferrari akadémiájáról.

2020-prema-f4vallel_133.jpg

Egyetlen hét leforgása alatt két juniorral lett szegényebb a Ferrari versenyzői akadémiája (FDA), miután Gianluca Petecof hétfőn este bejelentette Instagram-oldalán, nem folytatja az olaszokkal. Bejelentésében egy fejezet kezdeteként hivatkozott a döntésre, az elmúlt három évért pedig köszönetet mondott a Ferrarinak, valamint a tifosinak.

Petecof 2017 végén lett az FDA tagja, a következő szezonban pedig már futamgyőztesként zárt az olasz F4-ben. 2019-ben ezüstérmet szerzett Olaszországban, miközben a német kiírásban is futamot tudott nyerni. Charles Leclerc öccsét, Arthurt néhány ponttal legyőzve pedig úgy lett bajnok tavaly a Regionális Formula Európa-bajnokságban, hogy az év elején még az sem volt biztos, hogy egyáltalán befejezheti a szezont.

petecof_gianluca_race_3_2.jpg

„10 győzelem, 10 pole pozíció, bajnoki cím a Regionális Formula Európa-bajnokságban, 40 FIA-pont. Így alakult az első három évem Európában, melynek során versenyzőként és emberként egyaránt fejlődtem. Jó érzéssel tölt el, hogy mindezt bajnokként zárhatom el” – írta a 18 éves brazil, aki másfél hónappal ezelőtt eddigi csapatával, a Premával is szakított.

„Ezer köszönet, hamarosan újra látjuk egymást” – tette hozzá Petecof rajongóinak címezve. – „Egyelőre csak annyit árulhatok el, hogy ennyire sikerre éhes még nem voltam!”

Nem derült ki egyelőre, hol folytatja pályafutását a brazil tehetség, de elképzelhető, hogy elhagyja Európát, tekintve aránylag szűkös anyagi lehetőségeit.

petecof_gianluca_race_3_7.jpg

Múlt héten, amikor Fioranóban először vezethetett Formula–1-es autót, Giuliano Alesi is búcsút intett a Ferrarinak, ám később kiderült, hogy a szakítás nem örökre szól, a francia azonban ázsiai programjával nem tudja összeegyeztetni maranellói kötelezettségeit is.

Azzal, hogy Mick Schumacher bemutatkozik az F1-ben, Callum Ilott pedig a Ferrari tesztversenyzőjeként folytatja, hét növendéket sorakoztat fel az olaszok pilótaneveldéje a továbbiakban: Marcus Armstrong (F2), Robert Svarcman (F2), Arthur Leclerc (F3) és Dino Beganovic (FREC) mellett Enzo Fittipaldi, valamint a Ferrari és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közös női tehetségkutatóját megnyerő Maya Weug, valamint az akadémiára szintén újonnan felvett James Wharton tartozik az olaszok kötelékébe.

Fotó: Divulgação / Prema Powerteam, ACI Sport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr10016412574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása