F1: A Haas kötelékében marad Pietro Fittipaldi

Elégedett a Haas a háromszoros világbajnok Emerson Fittipaldi unokájának munkájával, így a brazil 2021-ben is a csapat teszt- és tartalékversenyzője lesz.

1018381503-lat-20201212-gp2017_102446_54i4641-869.jpg

Ugyan már decemberben eldőlt, hogy Nyikita Mazepinnel és Mick Schumacherrel folytatja idén a Haas, a harmadik pilóta kiléte kapcsán mostanáig nem tett bejelentést az amerikai alakulat. Viszont ezen a téren nem is lesz változás, miután megerősítették, Pietro Fittipaldi marad a Haas teszt- és tartalékpilótája. A 24 éves brazil szolgálataira tavaly élesben is szüksége volt a Haasnak, ám egyik-másik csapattal ellentétben nem a koronavírus-járvány miatt: Romain Grosjeant kellett helyettesítenie a szezon utolsó két futamán a francia emlékezetes bahreini bukását követően.

„Örülünk, hogy folytatjuk az együttműködésünket Pietro Fittipaldival. A tartalékosi pozíció azzal jár, hogy néha hirtelen kell volán mögé ülni, ezt igazolta Pietro esete is 2020 végén, Bahreinben” – kommentálta a hírt Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke. – „A körülmények, illetve annak ellenére, hogy kevés ideje volt felkészülni, jó munkát végzett, pedig korábban még csak nem is tesztelt a VF-20-szal. Mégis türelmes volt, és azt csinálta, amit kértünk tőle – haza is hozta az autót Bahreinben és Abu-Dzabiban is.”

1018214226-lat-20200827-gp2007_142124_onz0412-460.jpg

„Nagyon boldog vagyok amiatt, hogy harmadik évemet kezdhetem meg a Haasnál. Hálás vagyok Gene Haasnak és Günthernek az újabb lehetőségért. Már évek óta dolgozom együtt a csapattal, így a Haas számomra olyan, mint egy nagy család. A tavalyi két versenyem pedig csak segített a tapasztalatgyűjtésben, és biztos vagyok benne, hogy ennek köszönhetően többet is hozzátehetek majd a csapat munkájához” – lelkendezett Fittipaldi.

Fittipaldi 2017-ben megnyerte a Formula V8 3.5-világszériát, majd az IndyCarba igazolt. Ezzel párhuzamosan az endurance-világbajnokságon is indult volna, ám a spái 6 órás kvalifikációján elszenvedett balesetében mindkét lábát eltörte. A hónapokon tartó rehabilitáció után került a Haas kötelékébe, ahol 2019-ben még „csak” tesztpilótaként szolgált a 1972-es és 1974-es világbajnok Emerson Fittipaldi unokája.

Testvére, az F1 előszezoni virtuális bajnokságát, a Virtual GP Seriest megnyerő Enzo Fittipaldi programjára is nemrégiben derült fény: a 19 éves ifjonc visszatér a tengerentúlra, ahol az Indy Pro 2000 nevelősorozatban fog versenyezni az Andretti-RP Motorsport színeiben. Emiatt még a Ferrari versenyzőakadémiájától is távozott.

Fotó: LAT Images / Haas F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6016433914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása