F1: Russell a 14. helyről duplázott, Fittipaldiék a bajnokok

A Williams versenyzője lemosta a mezőnyt a Virtuális São Pauló-i Nagydíjon is, de ez sem bizonyult elegendőnek ahhoz, hogy a Virtual GP Series élén zárjon, így a Fittipaldi-fivérek és a Haas örülhetett a végén.

williamsf1_31461_hires.jpg

Másfél hónap múlva elrajtol a 2021-es F1-es idény, erre hangolt egy rövidebb virtuális bajnoksággal a széria, melynek harmadik és egyben utolsó fordulójára vasárnap került sor. A Virtual GP Series brazíliai versenye szintén a szimulátorversenyzők ötkörös sprintjével kezdődött, amit az Alpine színeiben induló Nicolas Longuet zárt Brendon Leigh előtt, így a 36 körös főfutamot a francia humorista, Arnaud Tsamere és a Ferrari-junior Dino Beganovic várhatták az első sorból. Bereznay Dánielt a 12. helyen intették le az Alfa Romeóval.

Ahogyan azt a virtuális eseményeknél megszokhattuk, a rajt nem maradt balesetmentes, Tsamere és Beganovic mögött szépen magára talált a káoszelmélet, ebből George Russell jött ki győztesen, aki a 14.-ről egészen a 3. helyig zárkózott fel az első kanyarkombináció végére. A Williams versenyzője egyhamar célba vette a győzelmet, Tsamere és Beganovic megelőzésével a harmadik kör elején már vezetett. Öles léptekkel egerészte fel magát a mezőnyben Enzo Fittipaldi is, aki a hatodik körben átvette a második helyet Beganovictól, noha a piros lámpák kialvását csak a kilencedik kockából várhatta, a svéd ifjonc viszont már korántsem volt ennyire előzékeny Alexander Albonnal szemben.

A folytatásban az utolsó pontszerző pozícióért bontakozott ki némi küzdelem, az élmezőnyben viszont egetrengető változás már nem állt be. Russell kényelmesnek mondható, hatmásodperces fölénnyel szerezte zsinórban második győzelmét, de miután a nyitófordulón való szereplését visszamondta a brit, két sikere kevés volt ahhoz, hogy az összetettet is az élen zárja. Egyéniben ugyanis Enzo Fittipaldi, a csapatok között pedig a Haas lett a bajnok, így a 100 ezer dolláros jótékonysági keret legnagyobb, 20 ezer dolláros szelete az általuk megnevezett Grand Prix Trust alapítványhoz kerül.

Igaz, Russell mindössze három ponttal maradt el a fiatal braziltól, aki nemrégiben hagyta ott a Ferrari akadémiáját, viszont így is átugrotta Alexander Albont, aki a múltkori második helyen után ezúttal harmadik lett. A thai-brit pilótát Beganovic, Pietro Fittipaldi (Haas) és Arthur Leclerc (Ferrari) követték. A pole pozíciós Tsamere végül a nyolcadik helyen végzett.

A csapatbajnokság végeredménye:

  1. Haas F1 Team 85 pont
  2. FDA Esports Team 62 pont
  3. Williams Racing 57 pont
  4. Red Bull Racing 54 pont
  5. Mercedes AMG Petronas Formula One Team 28 pont
  6. Alpine F1 Team 10 pont
  7. Scuderia AlphaTauri 4 pont
  8. McLaren 4 pont
  9. Alfa Romeo 2 pont

Fotó: Williams Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2616427880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása