F1: Legendás név bukkant fel a Sauber nevelőprogramjában

Négy ifjoncot is bejelentett a Sauber Academy – az idén 50 éves Sauber a Formula–1-ig juttatná kiszemeltjeit, Emerson Fittipaldi fia is köztük van.

mailingassets_22897d6e94e67596776523d4b5098e12361ed533.jpg

Kedden bejelentették, hogy négy ígéretes versenyzőpalánta is bekerült a Sauber tehetségkutató programjába, Théo Pourchaire, Emerson Fittipaldi Jr., Dexter Patterson és Petr Ptacek neve is a Sauber Academy tagjainak listáján olvasható. A programmal azt a célt tűzte ki az idén 50 éves Sauber, hogy növendékei a leendő Formula–1-es generáció részét képezzék a későbbiekben. Az akadémia működését az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frédéric Vasseur, valamint Beat Zehnder sportigazgató fogja felügyelni.

Közülük Pourchaire jár a legközelebb az F1-hez jelen állás szerint, a 16 éves francia ebben a szezonban már a Formula–3-ban áll rajthoz az ART Grand Prix színeiben, a német F4-es széria regnáló bajnokaként. A kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi 13 éves fia pedig az OK-J gokartbajnokságban fog versenyezni a Sauber Karting Team képviseletében, míg a cseh Ptacek a Formula Renault Európa-kupában folytatja, a skót Patterson az olasz F4-ben kezdi meg formulaautós karrierjét.

A Sauber korábban olyan világbajnokoknak adta meg korábban a kezdőlökést, mint Michael Schumacher, Sebastian Vettel, vagy éppen Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo jelenlegi Formula–1-es pilótája, de Heinz-Harald Frentzen, Robert Kubica és Sergio Pérez is megfordultak a hinwili csapatnál.

Fotó: Sauber Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1415913288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása