F1-es tartalékpilótává tette friss Formula–E-győztesét a Mercedes

A bejelentéssel kijelenthető, hogy a Mercedesnél ezentúl a Formula–E-pilóták töltik be a tartalékosi szerepkört.

1-eps701_181356bd9i6756.jpg

Amellett, hogy kedden – a vártnál félórával korábban – bemutatta 2021-es autóját, a W12-t, a Mercedes megerősítette, hogy idén Nyck de Vries lesz a csapat másik tartalékversenyzője Formula–E-csapattársa, Stoffel Vandoorne mellett – derült ki a Daimler közleményének végén tett egymondatos utalásból, melyet a Motorsport.com szúrt ki.

De Vries vélhetően Esteban Gutiérrez helyét veszi át a csapaton belül, a mexikóiról ugyanis kiderült, hogy egy szabályváltozás következtében hivatalosan be sem ugorhat F1-es versenyen, másrészt utoljára 2016-ban versenyezhetett utoljára a királykategóriában, az akkor még első évét futó Haasszal, így értelemszerűen vannak nála naprakészebbek, tapasztaltabbak, mint azt a jelenlegi példa is mutatja.

Napokkal azután jött a hír, hogy De Vries megszerezte első, illetve a Mercedes második sikerét a Formula–E-ben. A 2019-es Formula–2-bajnoknak ez az első hivatalos állása az F1-ben, hiszen a McLarennél csak fejlesztőpilótaként, a tehetségkutató-program alkalmazásában volt jelen.

A holland tavaly átesett az F1-es tűzkeresztségen is: a szezonzáró abu-dzabi újoncteszten vezethette a Mercedes W11-et. Így, ha úgy alakul, akár két kieső versenyzőt is képes pótolni a Mercedes, ami tavaly nem volt igaz, a szuperlicensz-anomália miatt kellett ugyanis visszatérnie Nico Hülkenbergnek, akit várhatóan hivatalosan is leigazol tartalékosnak az Aston Martin, ahogyan Bahreinben is a Williamsnél versenyző George Russell helyettesítette Lewis Hamiltont – noha utóbbi esetben Stoffel Vandoorne elérhető lett volna a hosszú Formula–E-szünetnek köszönhetően.

Nyitókép: Alastair Staley / Motorsport Images (FIA Formula E Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5516447748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása