Hivatalos: Megmenti Pérez F1-es karrierjét a Red Bull

A Red Bull pénteken megerősítette, Sergio Pérez lesz Max Verstappen csapattársa a 2021-es Formula–1-es szezonban, Alexander Albon teszt- és tartalékversenyzőként marad a csapatnál.

gp2016_185807_54i0703-large.jpg

Várható volt, hogy Alexander Albon, Nico Hülkenberg és Sergio Pérez hármasából kerül ki Max Verstappen jövő évi csapattársa, a Red Bull azonban egészen a szezon végéig halogatta a döntést. Végül péntek délután közölte a Milton Keynes-i gárda, hogy Pérez-Verstappen kettőssel tér vissza 2021-ben, megerősítve a csütörtök este futótűzként elterjedt nemzetközi sajtóértesüléseket – a lavinát a Red Bull érdekeltségében álló Speedweek, valamint a holland De Telegraaf indította el. A december eleji Szahíri Nagydíjon pályafutása első győzelmét szerző mexikói Albon helyét veszi át, aki teszt- és tartalékversenyzőként folytatja a gárdánál, tehát két, az F1-ben töltött aktív szezont követően a kispadra kényszerült.

„Rendkívül hálás vagyok a lehetőségért, hogy 2021-ben a Red Bullnál versenyezhetek” – olvasóhatóak az F1-ben 2011 óta szereplő Pérez gondolatai a Red Bull közleményében. – „Egészen azóta, hogy bemutatkoztam a Formula–1-ben, abban reménykedtem, hogy bajnokesélyes csapatnál versenyezhetek majd egy nap. Büszkeséggel tölt el, hogy a Red Bull színeiben állhatok rajthoz, Max oldalán. Biztos, hogy mostantól teljes mértékben a következő szezonra fókuszálok, hiszen a csapat ugyanazzal a győztes mentalitással bír, mint én, és tudom, hogy most bizonyíthatok, ezzel segítve a csapatot, hogy egy újabb bajnoki címért harcolhassanak.”

„Kihasználtuk arra az időt, hogy minden releváns adatot és teljesítményt kiértékeljünk, és úgy döntöttünk, Sergio a megfelelő partner Max számára 2021-ben, várjuk már, hogy üdvözölhessük a Red Bullnál” – tette hozzá Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

A Red Bull közleménye megjegyzi, az elmúlt időszakban nyújtott teljesítménye, valamint szahíri győzelme nagyban befolyásolta a döntést, Pérez szerződése pillanatnyilag egy évre szól.

Pérez a szakadék széléről menekült meg, Albonnak a kispad marad

Pályafutása eddigi legjobb szezonját zárta 2020-ban Pérez, ám a Racing Point ennek ellenére felbontotta a mexikói nem sokkal korábban kötött, 2022 végéig szóló szerződését, ugyanis a gyári Aston Martinná alakuló istálló inkább a Ferraritól kiebrudalt négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt választotta.

A 30 éves versenyző amellett, hogy feliratkozott az F1-es győztesek listájára, az összetett negyedik hely is karrierje legerősebb év végi eredményének számít, amit annak ellenére ért el, hogy a Brit és a 70. Évforduló Nagydíjat ki kellett hagynia koronavírus-fertőzöttsége miatt. Maga Pérez már hetekkel ezelőtt hangoztatta, hogy a Red Bull az utolsó esélye az F1-ben maradásra, végül a Milton Keynes-i nem szavazott újra bizalmat a Verstappennél határozottan gyengébben teljesítő Albonnak.

A thai-brit versenyző minden időmérő edzésen elmaradt a hollandtól, ahogyan a versenyek többségén is. Amíg viszont Pierre Gasly és Danyiil Kvjat a Red Bull-os fiaskó után visszatérhetett az Alpha Taurihoz (akkori nevén még Toro Rossóhoz), Albon hoppon maradt, a kisbikáknál ugyanis még a hét közepén bejelentették, hogy a Honda támogatását élvező Yuki Tsunodának adnak lehetőséget a bemutatkozásra Gasly oldalán.

Horner hozzátette, teszt- és tartalékpilótaként továbbra is fontos szerep jut majd Albonnak, akinek a feladata főként a 2022-re szánt fejlesztésekkel kapcsolatos lesz.

Fotó: Racing Point F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1216349020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása