Hivatalos, jövőre újra lesz japán pilóta az F1-ben!

Szerdán reggel az Alpha Tauri megerősítette, a következő szezonban az újonc Yuki Tsunoda lesz Pierre Gasly csapattársa.

si202012150049_news.jpg

Ahogyan azt már az elmúlt hetekben sejteni lehetett, végül a Honda protezsáltját, Yuki Tsunodát választotta az Alpha Tauri, aki így jövőre első 2000-es születésű, egyúttal Kamui Kobayashi 2014-es távozása óta első japán versenyzőként mutatkozik be a Formula–1-ben. 

„A legtöbb versenyzőhöz hasonlóan nekem is a Formula–1 volt a célom, úgyhogy örülök a legfrissebb híreknek” – reagált a bejelentésre Tsunoda, köszönetet mondva leendő csapata mellett a Red Bullnak és tanácsdójának, Dr. Helmut Markónak, valamint a Hondának a lehetőségért, valamint az eddigi támogatásért. – „Emellett szeretnék köszönetet mondani azoknak a csapatoknak, melyeknél az elmúlt években versenyeztem, különösen a Carlinnak, nagyon sokat tanultam tőlük az idén. Realizálva, hogy jövőre sok japán szurkolóban keltek majd reményt, igyekszem a lehető legjobb formámat nyújtani.”

Tsunoda idén a Formula–2-ben versenyzett, a Carlin színeiben az összetett dobogó legalsó fokán zárt, a bajnokként a Haas színeiben érkező Mick Schumacher, valamint Callum Ilott kettőse mögött. 2016-ban ejtette meg debütálását a formulaautózás világában, két évvel később bajnok lett a japán F4-ben, aztán egy szezon erejéig az F3-ban indult, ahol egy sprintfutamos győzelemmel a bajnoki összetett 9. helyén végzett.

si202012150051_news.jpg 

„Már egy jó ideje követte Yuki pályafutását a Red Bull, biztos vagyok benne, hogy remekül fog illeszkedni a csapatunkba” – tette hozzá Franz Tost, az Alpha Tauri csapatfőnöke. – „Miközben idén a Formula–2-ben versenyzett, láthattuk, hogy az agresszív versenyzés és a jó technikai hozzáértés megfelelő kombinációjával rendelkezik. Novemberi tesztünkön a 2018-as autóval konstans köröket futott Imolában a versenyszimuláció során. Folyamatosan fejlődött a nap folyamán, mérnökeinknek hasznos visszajelzéseket adott.”

Tsunoda az imolai teszt után az abu-dzabi újoncteszten már az Alpha Tauri idei autóját is vezethette. Amellett, hogy Tost elmondta, hogy gyors tanulónak bizonyult, az ötödik idővel zárta a napot.

Miután bejelentette az egyébként mindössze 159 centiméter magas új pilótáját a faenzai istálló, biztosra vehető, hogy Danyiil Kvjat 2017 után újra kiszorult az F1-ből, mivel így már csak a Mercedesnél és a Red Bullnál maradt szabad ülés. Előbbi esetében több mint valószínű Lewis Hamilton maradása, míg a Milton Keynes-i együttesnél Alexander Albon, Nico Hülkenberg és Sergio Pérez hármasából kerülhet ki Max Verstappen jövő évi csapattársa.

Így fest jelenleg a 2021-es mezőny:

  • Mercedes: Valtteri Bottas (#77), ???
  • Red Bull: Max Verstappen (#33), ???
  • McLaren: Lando Norris (#4), Daniel Ricciardo (#3)
  • Aston Martin (Racing Point): Lance Stroll (#18), Sebastian Vettel (#5)
  • Renault: Fernando Alonso (#14), Esteban Ocon (#31)
  • Ferrari: Charles Leclerc (#16), Carlos Sainz (#55)
  • Alpha Tauri: Pierre Gasly (#10), Yuki Tsunoda (#??)
  • Alfa Romeo: Kimi Räikkönen (#7), Antonio Giovinazzi (#99)
  • Haas: Nikita Mazepin (#9), Mick Schumacher (#47)
  • Williams: Nicholas Latifi (#6), George Russell (#63)

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9916345146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása