F1: Alonso volt a leggyorsabb a fiatalok tesztjén
Formula–1 2020: Abu-Dzabi – újoncteszt

Alonso a sor elején, Schumacher a sor végén – még idén utoljára pályára gördültek az F1-es autók, a kétszeres világbajnok kiemelkedően jó idővel zárta az újoncoknak kiírt, ám végül igen vegyes felhozatallal előrukkoló év végi gyakorlást.

2759-7871-4245-4794b3f961df_1d53a154d5b43ef4423335ba10e8bf802e9efb13.jpg

A fiatalok és az örök fiatalok tesztjével zárult hivatalos a Formula–1 2020-as éve, hiszen az év végi gyakorlást megelőzően az elmúlt hetek egyik legvitatottabb híre volt, hogy Fernando Alonso is részt vehet az eredetileg az újoncok számára rendezett eseményen, de egy kiskapunak köszönhetően a két F1-es futamnál többet nem teljesített fiatalok mellett azok is pályára gurulhattak, akiknek nem volt idén állandó ülésük.

A kétszer négyórás gyakorlás során a kétszeres világbajnok bizonyult a leggyorsabbnak, 1:36.333-as idejével még Daniel Ricciardo és Esteban Ocon időmérő körét is felülmúlta. A két év kihagyás után, jövőre visszatérő 39 éves spanyol mögött a Mercedes párosa zárult, a Formula–2 tavalyi bajnoka, Nyck de Vries két tizedmásodperccel volt lassabb, míg a harmadik helyen Stoffel Vandoorne több mint fél másodpercet kapott egykori csapattársától.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által jóváhagyott kivételnek köszönhetően Robert Kubica is vezethette az Alfa Romeót, az egyszeres nagydíjgyőztes lengyel 1:37.446-tal lett negyedik, de a C39-esbe idén az előszezoni teszt mellett összesen öt szabadedzésen beülhetett. A hinwiliek a Ferrari frissen bejelentett tesztpilótájának is lehetőséget adott, Callum Ilott a nyolcadik helyen zárta a napot.

Annak ellenére a legtöbb kört jegyzők között szerepel, hogy a reggeli órákban bemutatott egy megforgást az Alpha Tauri jövő évi ülésére esélyesnek tartott Yuki Tsunoda, őt Jüri Vips követte a Red Bull-lal. A Milton Keynes-i gárda színeiben Sébastien Buemi elő is csalogatta a piros zászlókat, miután eldobta az RB16-ost a 19-es kanyar kijáratánál, így a svájci csak a 12. időt autózta. Szerencsére az autó hátsó részében minimális kár keletkezett csupán.

Vips mögött az elmúlt években a háttérbe szorult Antonio Fuoco lett a hetedik a Ferrarival, azonban az SF1000 volánjánál Robert Shwartzman volt a nap legszorgalmasabb versenyzője. A maranellóiak orosz növendéke 129 körrel zárta a napot, aki jövőre szintén az F2-ben erősíti a Prema csapatát.

A legjobb tíz sorrendje a már említett Ilott mellett a Renault-val szintén megforgó Guanyu Zhouval, valamint a Williams tartalékosával, Jack Aitkennel lett teljes az első tíz sorrendje. Shwartzman a 11. lett Buemi előtt, a sort pedig Mick Schumacher zárta a Haas-Ferrarival, a jövőre bemutatkozó német ugyan 125 kört tett meg az abu-dzabi pályán.

Schumachert Marino Sato (Alpha Tauri) és a Williams magyar kötődésű, izraeli tesztpilótája, a délután folyamán egy újabb leállást előidéző Roy Nissany is megelőzte, a McLaren és a Racing Point pedig bevethető pilóta hiányában távol maradt a teszttől, így nyolc csapat képviseletében 15 versenyzőt láthattunk a nap folyamán.

Az abu-dzabi újoncteszt végeredménye:

f1-2020-abu-dhabi-young-driver-test_1.jpg

Fotó: Renault F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2816344232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása